ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Тържество за годишнините на сп. “Лов и риболов” и Софийското ловно дружество

Корица сп. "Лов и риболов" бр.8/2020

На 16 септември, ден преди провеждането на Общото събрание на НЛРС-СЛРБ, в парк-хотел „Москва” в столицата тържествено бе отбелязана 125-годишнината на сп. „Лов и риболов” и 130 години от основаването на Софийското ловно дружество. На събитието присъстваха повече от 200 гости, сред които бяха бившите главни редактори на списанието Йото Пацов и Георги Гроздев, кореспондентите и сътрудниците на  най-старото печатно издание в страната, много от делегатите на общото събрание на Националната организация.
В своето поздравление председателят на Националната организация Васил Василев  отбеляза, че тези празници са общи, тъй като първият председател на Софийското ловно дружество Георги Христович е дал началото на списание “Ловец”, чийто  наследник е сп. ” Лов и риболов” и е инициатор за създаването на Националната организация.

Председателят на ЛРС- София- юг Алеко Динев припомни на всички славната история на Софийското ловно дружество, като пожела на колегите си да следват завещаните традиции от първооснователите и да се грижат за българската природа.


Главният редактор на списанието Калин Първанов обърна внимание колко малко са нещата около нас, които са на поне 125 години. “Лов и риболов” се родее по възраст с Борисовата градина в София и щом е оцеляло толкова години, значи е било нужно, което още повече ни задължава да съхраняваме и развиваме най-старото периодично издание в България.


Проведена бе и викторина с въпроси от историята на Софийското ловно дружество и списание “Лов и риболов”. Наградите бяха връчени от главния редактор на списанието Калин Първанов.

Очаквайте актуална информация от Общото събрание на НЛРС-СЛРБ.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ