ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

На многая лета! – Бившият председател на Съюза Стефан Манолов навърши 80 години

стефан манолов на 80

На 25 януари бившият председател на НЛРС-СЛРБ Стефан Манолов навърши 80 години. В добро здраве и настроение юбилярът посрещаше гости, като бе приятно изненадан и от посещението на главния секретар на Националната организация Даниел Тошков и главния редактор на сп. „Лов и риболов“ Калин Първанов.От името на ръководството на НРЛС-СЛРБ те му подариха картината „Родопска есен“ от младата художничка Цветана Цонева и сервиз с ловни мотиви.

Специалистът по лова на ЛРС-Девин, където Стефан Манолов членува –  Владимир Пейков, също поздрави рожденика и му връчи поздравителен адрес от председателя на сдружението и общински кмет Здравко Иванов, в който се казва:

„Сътвореното от вашата търсеща личност е не само част от историята на региона в областта на дивечовъдството и горската промишленост, но и знак за неизчерпаема жизненост, упоритост и енергия.

Приемете най-сърдечните ми пожелания за здраве, силен дух, душевен мир и много радостни мигове с вашите близки и приятели“.

Стефан Манолов получи и поздравителен адрес от изпълнителния директор на ИАГ Мирослав Маринов, в който той изрази своето уважение и респект към неговата богата житейска и професионална биография и към приноса му за развитието на горското и ловно стопанство.

***

стефан манолов на 80

Инж. Стефан Манолов е роден на 25.01.1941 г. в Девин, Смолянска област. Ловец е от 1958 г. Завършва ВЛТИ през 1965 г., специалност „Горско стопан­ство“. До 1977 г. работи последователно като инженер по механизацията в ГС-Тешел, зам.-директор на горските стопанства в Мугла и Тешел, гл. меха­ник на РДГ-Смолян, зам.-директор по стопанисване на горите в Комбината по дърводобив и дървообработване в Девин, директор на представително ловно стопанство „Извора“, след което е назначен за директор на дирекция „Дивечовъдство и рибовъдство“ в Министерството на горите и горската промишленост.

От 1986 г. е първи зам.- председател на обособената асоциация „Горско стопанство и горска промишленост“. Участва най-активно в провеждане­то на Световното ловно изложение “ЕКСПО” в Пловдив през 1981 г.

През 1988 г. е избран за председател на Българския ловно-рибарски съюз, където работи до 1991 г. Той е първият директор на създадената по негова инициатива Комплексна опитна станция по ловно и рибно стопанство към МГГП. Под негово ръководство се изгражда значителна част от ловносто­панската база в горските и ловните стопанства. От 1992 г. е в частния бизнес.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ