140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Бившият председател Съюза Иван Петков бе удостоен със званието „Заслужил деятел на НЛРС-СЛРБ“

петков

С решение на УС на НЛРС-СЛРБ за постигнати резултати в развитието на ловното и риболовно движение в България и 70-годишните им юбилеи със званието „Заслужил деятел на НЛРС-СЛРБ“ бяха удостоени бившият председател на НЛРС-СЛРБ Иван Петков и специалистът по лова на ЛРС-Тетевен Атанас Иванов.

Общото отчетно-изборно събрание на НЛРС-СЛРБ е насрочено за 7-8 юли

Иван Петков е председател на Ловно-рибарско дружество в Благоевски район в периода 1986-1988 година, от 1989 година е на работа  в Националната организация като началник на отдел, главен секретар, зам.-председател и в периода 2009-2017 г. като председател на УС на НЛРС-СЛРБ. През всичките тези години е защитавал интересите на българския ловец и риболовец, отдал е усилия за запазване единството и целостта на Нацоналната организация и съхранение на традициите в ловното движение в България.

петков

„Благодаря за високото отличие. То е признание не само за моя скромен принос – близо 31 години в системата на Съюза, а и за всички колеги с които съм работил – сподели Петков. – Работих с много авторитетни и високо ерудирани председатели – Стефан Манолов, проф. Нино Нинов, проф. Стоян Кушлев, доц. д-р Христо Михайлов. Благодарение на общите усилия и особено на сдруженията и техните ръководства ние заедно извървяхме не лек път.  Казвам всичко това, за да подчертая, че сега периодът не е по-малко сложен. Лично аз се интересувам от състоянието на дивеча. Сериозно съм притеснен, защото в моята дружинка от 150 отстреляни диви свине през миналия сезон сега са само 4. Обстановката е много тревожна в следствие на Африканската чума по свинете. Чувам, че има син език по дивеча и инфлуенца на птиците. Всичко това означава, че периодът е още по-сложен и по-труден. Изисква се много сериозен анализ и да бъдат давани много точни насоки на сдруженията в този труден период. Убеден съм, че настоящият Управителен съвет, в който има достатъчно представителства на сдруженията, ще направи необходимото предизвикателствата пред опазването и стопанисването на дивеча да бъдат преодолени. 

Атанас Иванов работи в ЛРС-Тетевен от 1987 година, като заслужено е постигнал статут на обединител в този регион. През всичките тези години работи всеотдайно за устойчивото стопанисване на дивеча и рибата с лоялност към Националната организация.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ