ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Общото отчетно-изборно събрание на НЛРС-СЛРБ е насрочено за 7-8 юли

НЛРС-СЛРБ

На 4 февруари в сградата на НЛРС–СЛРБ в София се проведе заседание на Управителния съвет, на което бе решено Общото отчетно-изборно събрание на Националната организация да се проведе на 7-8 юли в хотел „Маринела” в столицата.

Бившият председател Съюза Иван Петков бе удостоен със званието „Заслужил деятел на НЛРС-СЛРБ“

Приета бе Програма за дейността на Управителния съвет на НЛРС–СЛРБ през 2021 г., както а план за международната дейност на Съюза през тази година, като основен акцент в него е подготовката на българското участие в Световното ловно изложение в Будапеща през октомври тази година.

Гласуван бе проект на бюджет на УС на НЛРС–СЛРБ за 2021 г., като на членовете на УС бе представен предварителен отчет за изпълнение на бюджета за 2020 г.

Във връзка с прдстоящите парламентарни избори Съюзът ще излезе с писмо до кандидатите за народни представители от различните политически партии, в което са поставени ключови въпроси заразвитието на ловното стопанство и на любителския риболов у нас. Ръководството на НЛРС-СЛРБ очаква поставените проблеми да се превърнат в обект на дискусия преди провеждането на изборите, която да доведе до приемането на нужните законодателни промени през мандата на следващото управление на страната(очаквайте допълнитена информация).

Членовете на НЛРС-СЛРБ ще разполагат с приложението “MyHunt”

Членовете на УС на НЛРС-СЛРБ решиха да подмогнат кампанията за събиране на средства за лечението на Господин Калоянов, специалист по лова в ЛРС-Кърджали, с 5000 лв., които ще бъдат достатъчни да се събере окончателната сума от 60 хил. лв., необходими за операцията на нашия колега.

НЛРС-СЛРБ
Част от участниците в заседанието се включиха онлайн

След отлагането на киноложките и стрелковите състезания под егидата на Националната организация заради пандемията от Covid-19 през миналата година Управителния съвет прие календар за тяхното провеждане през 2021 г., подробностите за който ще публикуваме допълнително.

Д-р Цвятко Александров,зам.-изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, който е и член на УС на НЛРС-СЛРБ, информира за епизоотичната обстановка в страната по отношение на заболяванията Африканска чума по свинете, син език и птичи грип.

По време на заседанието председателят на ЛРС София-юг Алеко Динев и колегата му от ЛРС София-запад Светослав Георгиев информираха колегите си, че сформират инициативен комитет за издигане кандидатурата на инж. Васил Василев за втори мандат начело на УС на НЛРС-СЛРБ, като заявлението им бе подкрепено и от други членове на съвета.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ