140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Децата на СЛРД “Огоста”-Монтана спечелиха купите на турнира „Детето риболовец може без дрога“

монтана децата турнира

Децата на ЛРС „Огоста” – Монтана спечелиха първите места в индивидуалното и в отборното класиране на Националния  турнир по улов на риба на плувка за деца до 14- годишна възраст под мотото „Детето риболовец може без дрога“, организиран от НЛРС-СЛРБ.  17-тото издание на турнира  се проведе на 5 юни на язовир „Долна вода” край Монтана. В оспорвана надпревара взеха участие 19 състезатели от 3 ловно-рибарски сдружения. Те влязоха в състава на 6 отбора за отборната надпревара.

монтана децата

Класирането обяви Иван Димитров, който бе главен съдия на турнира.

На първо място в индивидуалното класиране с една наказателна точка и 5, 680 кг уловена риба е Лъчезар Кръстев от СЛРД “Огоста” – Монтана. Втора е Дея Савова от СЛРД “Огоста” – Монтана с една наказателна точка и 3,240 кг уловена риба. На стълбичката на победителите се качи и Мартин Георгиев отново от домакините с една наказателна точка и 2,610 кг уловена риба.

монтана децата

Наградите на първенците в индивидуалното класиране връчи Борис Цветков – председател на ловно-рибарското сдружение в Монтана.

Децата на СЛРД “Огоста”-Монтана спечелиха и в отборната надпревара с 3 наказателни точка и 11,530 кг уловена риба. След тях се нареди отборът на СЛРД „Глиган”-Панагюрище с 9 наказателни точки и 4,470 кг уловена риба, а трети са „Монтана джуниър” с 9 наказателни точки и 2,710 кг улов.

монтана децата турнира

Наградите на отборните победители връчи секретарят на Българската федерация по риболовни спортове Валентин Симов.

Благотворително състезание събра 72 спинингисти на язовир „Батак“

Победителите в отборната и в индивидуалната надпревара връчиха своите купи на председателя на СЛРД “Огоста”-Монтана Борис Цветков, за да може сдружението да се гордее с постиженията на своите деца. Развълнуван от жеста, Цветков обеща да пази наградите в специална витрина, която винаги да е пред погледите на ловците и риболовците от сдружението.

Всички деца, участвали в Националния  турнир по улов на риба на плувка за деца до 14-годишна възраст под мотото „Детето риболовец може без дрога“, получиха подаръци от НЛРС-СЛРБ. В проведената викнорина най-знаещите за рибите и риболовния спорт получиха специални награди от Националното сдружение.

В края на детското състезание дойде ред и за специалните награди. Трикратният републикански шампион Иво Банчев даде на състезателите от отбора победител парична награда от 100 лева.

Имаше и призове за най-голяма и най-малка уловена риба. Прецизното измерване на улова показа, че най-голяма е платиката (980 г), уловена от безспорния фаворит на състезанието  Лъчезар Кръстев. Лилия Георгиева от отбора на „Черешки” – Монтана  грабна наградата за най-малка уловена риба – само 8 см.

монтана децата турнира

Петима състезатели, които този ден нямаха слука и не бяха уловили нито една рибка, се надпреварваха за приза „Карък”. Спечели го Радослав Славчев от Монтана.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ