НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Децата на СЛРД “Огоста”-Монтана спечелиха купите на турнира „Детето риболовец може без дрога“

монтана децата турнира

Децата на ЛРС „Огоста” – Монтана спечелиха първите места в индивидуалното и в отборното класиране на Националния  турнир по улов на риба на плувка за деца до 14- годишна възраст под мотото „Детето риболовец може без дрога“, организиран от НЛРС-СЛРБ.  17-тото издание на турнира  се проведе на 5 юни на язовир „Долна вода” край Монтана. В оспорвана надпревара взеха участие 19 състезатели от 3 ловно-рибарски сдружения. Те влязоха в състава на 6 отбора за отборната надпревара.

монтана децата

Класирането обяви Иван Димитров, който бе главен съдия на турнира.

На първо място в индивидуалното класиране с една наказателна точка и 5, 680 кг уловена риба е Лъчезар Кръстев от СЛРД “Огоста” – Монтана. Втора е Дея Савова от СЛРД “Огоста” – Монтана с една наказателна точка и 3,240 кг уловена риба. На стълбичката на победителите се качи и Мартин Георгиев отново от домакините с една наказателна точка и 2,610 кг уловена риба.

монтана децата

Наградите на първенците в индивидуалното класиране връчи Борис Цветков – председател на ловно-рибарското сдружение в Монтана.

Децата на СЛРД “Огоста”-Монтана спечелиха и в отборната надпревара с 3 наказателни точка и 11,530 кг уловена риба. След тях се нареди отборът на СЛРД „Глиган”-Панагюрище с 9 наказателни точки и 4,470 кг уловена риба, а трети са „Монтана джуниър” с 9 наказателни точки и 2,710 кг улов.

монтана децата турнира

Наградите на отборните победители връчи секретарят на Българската федерация по риболовни спортове Валентин Симов.

Благотворително състезание събра 72 спинингисти на язовир „Батак“

Победителите в отборната и в индивидуалната надпревара връчиха своите купи на председателя на СЛРД “Огоста”-Монтана Борис Цветков, за да може сдружението да се гордее с постиженията на своите деца. Развълнуван от жеста, Цветков обеща да пази наградите в специална витрина, която винаги да е пред погледите на ловците и риболовците от сдружението.

Всички деца, участвали в Националния  турнир по улов на риба на плувка за деца до 14-годишна възраст под мотото „Детето риболовец може без дрога“, получиха подаръци от НЛРС-СЛРБ. В проведената викнорина най-знаещите за рибите и риболовния спорт получиха специални награди от Националното сдружение.

В края на детското състезание дойде ред и за специалните награди. Трикратният републикански шампион Иво Банчев даде на състезателите от отбора победител парична награда от 100 лева.

Имаше и призове за най-голяма и най-малка уловена риба. Прецизното измерване на улова показа, че най-голяма е платиката (980 г), уловена от безспорния фаворит на състезанието  Лъчезар Кръстев. Лилия Георгиева от отбора на „Черешки” – Монтана  грабна наградата за най-малка уловена риба – само 8 см.

монтана децата турнира

Петима състезатели, които този ден нямаха слука и не бяха уловили нито една рибка, се надпреварваха за приза „Карък”. Спечели го Радослав Славчев от Монтана.

Посетете нашата Фейсбук страница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ