140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Провежда се Общото отчетно-изборно събрание на НЛРС-СЛРБ (ОБНОВЕНА)

събрание

По обяд на 7 юни започна заседанието на Общото отчетно-изборно събрание на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България”. То започна с тържествено внасяне на знамето на Националната организация, в залата прозвуча Химнът на българския ловец.

събрание

Присъстваха 235 делегати, за председател на събранието бе избран Крум Марков и зам.-председатели Минко Акимов и Димитър Йорданов. Гости на форума бяха министърът на МЗХГ проф. Христо Бозуков, който поздрави делегатите и пожела успешна работа на събранието, бившите председатели на Националната организация проф. Нино Нинов, доц. д-р Христо Михайлов, инж. Иван Петков, както и бившият зам.-председател змс Росица Златанова.

събрание

Припомняме, че общото отчетно изборно събрание на Съюза се провежда в два последователни дни, като на 7 юли  председателят на Националната организация представи доклад за дейността през миналата година и за мандат 2017-2021 г.

„През изминалите четири години се случиха много и различни неща. На първо място като общество трябваше да преодолеем последствията от пандемията от COVID 19 и наложените ограничения в социалния и икономическия живот на страната. – отбеляза председателят Василев. –  На второ място този период беше съпътстван с постоянни трусове в политическия живот на страната и станалите ежедневни политически конфронтации и опити за публично очерняне на опонента. Наред с търсената от всички свобода на словото, неусетно станахме жертва на непрекъснатото разпространяваните фалшиви новини. За съжаление, тези прийоми за първи път в историята на организацията бяха приложени и срещу нас и то от членове и председатели на големи сдружения в състава на нашия Съюз. Като начало бяха оспорени решенията на проведеното през 2017 година Отчетно-изборно събрание, на което беше избран състава на УС и КС, в това число и техните председатели. Съдебните процедури доведоха до спиране на производството по вписване на новоизбрания орган на управление и отнеха възможността ни да се легитимираме пред националните институции и организациите, с които работим, с което на практика бяха осуетени възможностите ни да реализираме своята програма. Всички тези действия бяха съпътствани с активна кампания в интернет сайтове, целяща да покаже, че нашият Съюз се управлява от шайка разбойници, като най-големият сред тях е Васил Василев. Това отне възможността на УС на насрочи ново – извънредно ОИС, а трябваше да изчакаме решенията на българския съд, който да изобличи тези лъжи. Уважаеми колеги, дори не си помислям, че с такава огромна членска маса в Националната организация няма или пък не може да има различни мнения – напротив, но принципът на субординация изисква възникналите спорове да бъдат решавани в рамките на организацията. Това за съжаление не бе така и непрекъснато бяха търсени поводи за публично отричане на конкретни действия и инициативи на УС и на председателя на УС в публичното пространство. Това показа слабост и липса на единомислие по редица важни промени в ловното законодателство и даде възможност на 44 НС да подмине нашите искания.

Отделно от това, от 2018 година сме изправени пред предизвикателството да възпрепятстваме неумолимото настъпване на АЧС на територията на страната. Въпреки всички положени усилия днес популацията на дивата свиня в по-голямата част от страната е сведена до критичен минимум в следствие на болестта. Горд съм, че по-голямата част от ловците в страната се противопоставиха на безумните изисквания на МЗХГ за “депопулация”, а и че същите тези хора по тяхна инициатива ограничават груповото ловуване на дива свиня в предстоящия ловен сезон, за да дадат възможност на популацията й да се възстанови.»

Приети бяха  отчетите за дейността и финансовото състояние на Управителния съвет на НЛРС-СЛРБ за 2020 година и за мандат 2017-2021 г.; за дейността и финансовото състояние на “Сокол БЛРС” ЕООД за 2020 година; на Контролния съвет на НЛРС-СЛРБ за 2020 г. и за мандат 2017-2021 година.

Гласуван бе бюджетът на УС на НЛРС-СЛРБ за 2021 г. и определен размерът на отчисления членски внос за 2022 година, който остава непроменен.

На 8 юли общото събрание ще избере новите ръководни органи на НЛРС-СЛРБ – Председател на Управителния съвет, членове на Управителния съвет, Председател и членове на Контролния съвет.

Ръководството на Националното сдружение отчете дейността си през мандата

Поздравления до Общото събрание на Съюза от президента на РБългария и министъра на МЗХГ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ