140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Стартира Националният ежегоден литературен конкурс за къс разказ “Дивото”

конкурс дивото

Организатори на единадесетото издание на  Националният ежегоден литературен конкурс за къс разказ “Дивото”за наградата “ДОНЧО ЦОНЧЕВ” са Национално ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” и Съюз на българските писатели.

Жанрът на конкурса е къс разказ с обем до 3 машинописни страници със сюжет от лова и риболова, природата и взаимодействието на човека с природата, дивите животни и птици, риби и др. В конкурса участват произведения, които до момента не са публикувани. Провежда се в рамките на единадесет месеца, в случая – от 1 август 2021 г. до 30 юни 2022 г.

Победителите ще бъдат обявени от тричленно жури с представител от НЛРС-СЛРБ и представител от СБП.

Наградите са какво следва:

– Първа награда – стъклен плакет, грамота и парична награда в размер на 500 /петстотин/ лева.

– Първа поощрителна награда – грамота и парична награда в размер на 100 /сто/ лева.
– Втора поощрителна награда – грамота и парична награда в размер на 100 /сто/ лева.
– Една награда в категория “Млади таланти” (до 18 г.) – грамота и парична награда в размер на 100 /сто/ лева.

конкурс дивото

16-годишната Ивана Пожарска с наградата за „Млади таланти” в конкурса „Дивото”

Класирането ще бъде публикувано в сайта на Националната организация около 6 август 2022 г. Награждаването се извършва в рамките на Дните на лова и дивеча през м. август, съобразено с програмата на УС на НЛРС-СЛРБ. Най-добрите разкази се публикуват по преценка на журито в печатните изданията на НЛРС-СЛРБ, както и в сайта на организацията – SLRB.BG.

Реклама се набира от традиционните рекламодатели и може да придружава всяка публикация. Предлага се функцията на ГЕНЕРАЛЕН СПОНСОР на конкурса, който може да определи и своя награда, както и да предостави допълнителни награди. Предлага се и функцията на МЕДИЕН ПАРТНЬОР на този конкурс, който трябва да се търси сред най-популярните ежедневници, престижни списания и електронни медии.

Всички желаещи да вземат участие в Националния конкурс за къс разказ “Дивото” за наградата “Дончо Цончев”, могат да изпращат своите произведения на е-mail: snejina_mihailova@abv.bg или на адрес: гр.София 1040, бул.”Витоша” 31-33, до Снежина Михайлова, в срок до 30 юни 2022 г.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ