140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Тържествено бе отбелязана 30-годишнината на в. „Наслука“

30-годишнината на в. "Наслука"

На 7 юни тържествено бе отбелязана 30-годишнината на в. „Наслука“. Събитието се състоя в хотел „Маринела“ в столицата, като на него присъстваха повече от 200 ръководители и представители на ловно-рибарските сдружения от страната, кореспонденти и автори в изданието, бивши главни редактори.

30-годишнината на в. "Наслука"

„Наслука“ е единственото печатно издание за лов и риболов у нас – заяви председателят на Националната организация инж. Васил Василев. – Това, разбира се, доказва професионализма на екипа, който го реализира. Вестникът е истинска визитна картичка на Съюза, разпознаваема сред ловната общност и не само. Изданието отразява всички наши инициативи, международни изяви, празници и чествани, но най-вече ежедневието в дейността на ловно-рибарските сдружения. Чрез вестника обществеността  се информира за нашата мисия, нашата кауза, като разрушава мита за „лошия“ ловец, показвайки го като носител на традиции, гордост и родолюбие.

В. „Наслука“ инициира и провежда инициативи като „Ловната Коледа“, чрез която ловците проявяват своята благотворителност, както и „Сложи знак А22“, за да се предотвратяват инциденти по пътищата с дивите животни.

На 30-годишнината на в. „Наслука“ изразявам уважението си към целия редакторски и творчески екип, защото чрез тяхната работа читателите разбират нашите идеи и послания, значимостта на нашите действия.“ 

Кореспондентите на вестника получиха грамоти за принос към развитието на ловното и риболовно движение в България, както и книгата „Лов и любов“ на писателя Михайл Михайлов. По време на тържеството бе организирана викторина със забавни въпроси на ловна и риболовна тематика, като трима от гостите, отговорили правилно, получиха за награда уникални ловни ножове, гравирани по повод годишнината.

30-годишнината на в. "Наслука"

Главният редактор на медиите на НЛРС-СЛРБ Калин Първанов се обърна със следните думи към гостите на тържеството:

„Вестник „Наслука“ се роди преди 30 години в бума на вестникарския пазар у нас, но оцеля и в най-голямата криза, която този пазар преживява, с което показа, че има вярна аудитория и е нужен на своите читатели. Ако приемем за мерило развитието на човешкия живот, 30 години е една възраст, в която човек се прощава с младежките си илюзии и с най-романтичните си представи за живота, но навлиза в зрелостта. И обикновено това, което човек оставя след себе си, го постига в годините след 30. Да пожелаем на вестника да следва тази логика.“

Певицата Петя Буюклиева, дъщеря на доайена сред кореспондентите на в. „Наслука“ Костадин Буюклиев, подари на празнуващите букет от своите най-популярни песни. Извиха се и кръшни хора под изпълненията на „родопския славей“ Росица Пейчева.  

30-годишнината на в. "Наслука"

По време на тържеството председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев връчи почетни плакети на Националната ловна организация по юбилейни поводи – за 20-годишнини на ЛРС-Батак, ЛРС-Каспичан, ЛРС-Чупрене, ЛРС-Якоруда, за 60-годишнина на ЛРС-Стражица, на ЛРС-Своге за 65-годишнина, ЛРС-Сандански за 100-годишнина.

30-годишнината на в. "Наслука"

С грамоти за заслуги при съхраняване традициите на НЛРС-СЛРБ бяха отличени председателят на ЛРС-Долна Митрополия Валери Ангелов за неговата 70-годишнина, той бе отличен и със званието „Заслужил деятел на НЛРС-СЛРБ, председателят на ЛРС-Горна Оряховица Йордан Бобонков за неговия 50-годишен юбилей, ръководителят на ЛРС-Кюстендил Венко Калинчев за неговата 70-годишнина и Иван Георгиев, председател на ЛРС-Тетевен, за 60-годишнината му.

30-годишнината на в. "Наслука"

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ