140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Отборът на ЛРС-Кнежа спечели турнира „Св. Хуберт” за Купата на НЛРС-СЛРБ

победители лрс-кнежа

На 25 септември в Стара Загора се проведе финалът на Националния турнир „Св. Хуберт” за Купата на НЛРС-СЛРБ. При мъжете участваха 33 състезатели със своите ловни помощници, като се явиха всичките класирали се за финала 12 отбора, както и 7 ловни дами.

победители лрс-кнежа

Домакините на ЛРС-Стара Загора предложиха отлични условия на състезателите, терените бяха перфектни, осигурените фазани изключително жизнени, единствено горещото – над 30 градуса, и сухо време затрудни състезатели и кучета.

победители лрс-кнежа

Сформирани бяха 3 батерии от по 11 участника, а след напрегната надпревара и два баража за 1-3 и 4-6 място съдиите в състав Петър Радев, Сахак Сахакян, Любомир Стефанов, Истилиян Маринков, Танко Ранделов, Иван Маринов, Соня Андонова и Евтим Лозанов определиха следното индивидуално класиране.

победители лрс-кнежа
 1. Александър Георгиев с дратхар Брита фом Вандервеге от ЛРС-Монтана с 89 т.
 2. Петър Ветренски с курцхар Кайен фром Ветренски от ЛРС-Пазарджик с 87 т.
 3. Николай Николов с английски сетер Амили дел Дилков от ЛРС-Самоков с 83 т.
 4. Мирослав Ненковски с английски пойнтер Пандора дел Ненковски от ЛРС-Кнежа с 85 т.
 5. Пламен Филев с дратхар Норма от ЛРС-Велико Търново с 85 т.
 6. Тодор Тодоров с курцхар Атила дел Траки от ЛРС-Русе с 73 т.

Много интересна ситуация възникна при определяне на отборните победите, тъй като се оказа, че първите два отбора са с равни точки – по 160, същото бе положението с класиралите се на 5 и 6 място – по 143 т.

Както е известно, резултатът от представянето на всеки участник е сбор от постиженията на ловеца и неговото куче. Според регламента в отборната надпревара предимство получиха тези състави, при които ловците бяха събрали повече точки.

победители лрс-кнежа

Отборно класиране

 1. ЛРС-Кнежа в състав Мирослав Ненковски с английски пойнтер Пандора дел Ненковски и Йордан Дилков с английски пойнтер Рик дел Дилков със 160 т. и сбор от оценката на ловците от 84 т.
 2. ЛРС-Самоков в състав Светлин Николов с английски сетер Кала от Стефанов Арчелар и Николай Николов с английски сетер Амили дел Дилков със 160 т. и сбор от оценката на ловците от 80 т.
 3. ЛРС-Пазарджик в състав Андон Андонов с английски сетер Ниана де Лаверанс и Петър Ветренски с курцхар Кайен фром Ветренски със 154 т.
 4. ЛРС–Велико Търново в състав Пламен Филев с дратхар Норма и Младен Алексиев с курцхар Вашингтон – 147 т.
 5. ЛРС-Бургас в състав Димитър Стоянов с дратхар Бета и Петко Кралев с английски сетер Монк със 143 т. и сбор от оценката на ловците 80 т.
 6. ЛРС-Брезово в състав Сашо Райчев с дратхар Улан и Георги Кацаров с дратхар Берета със 143 т. и сбор от оценката на ловците от 71 т.

Купите, медалите, грамотите и предметните награди бяха осигурени от Националната организация. Отборните победители получиха за първо място – 100 птици за разселване по избор, второ място – 80 птици, трето място – 60 птици.

За поредна година основен спонсор на Националния турнир „Св. Хуберт” за Купата на НЛРС-СЛРБ бе фирма „HAPPY DOG”, производител на висококачествени кучешки храни, която осигури като част от наградния фонд чували с храни за кучета за победителите, както и предметни награди. Поощрителни награди получиха всички дами, участвали в турнира.

победители лрс-кнежа

Вече по тъмно победителите получиха своите призове от председателя на ЛРС-Стара Загора Стефан Димитров, зам.-председателя Искрен Искров, Сахак Сахакян, член на УС на НЛРС-СЛРБ, и съдийския състав.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ