140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Силно участие на дамите във финалния турнир „Св. Хуберт” за Купата на НЛРС-СЛРБ

дамите св. хуберт

На Националния турнир „Свети Хуберт” за ловни кучета, работещи със стойка, и шпаньоли за Купата на НЛРС-СЛРБ достойно се представиха явилите се седем дами на финалния етап на състезанието, който се проведе на 25 септември край Стара Загора.

Отборът на ЛРС-Кнежа спечели турнира „Св. Хуберт” за Купата на НЛРС-СЛРБ

Съдийският състав в лицето на Иван Маринов и Евтим Лозанов оценяваше представянето на дамите и техните кучета. След 20-минутната изява на всяка участничка Маринов и Лозанов подробно излагаха пред нея своето мнение за плюсовете и минусите в работата на птичаря и неговата стопанка в условията на горещо, задушно и нетипично за септември време, възпрепятстващо безпроблемното представяне на състезателките.

дамите св. хуберт

Затова те заслужиха допълнително адмирации, че успешно издържаха редом с мъжете капризите на ранната есен. Връзката на всяка състезателка с нейното куче, доверието между тях, синхронът им по време на ловуване, както и доброто представяне на дресираните птичари (един от тях, курцхарът Ерес фром Ветренски, успя за 10 минути, изпълнени със серия твърди стойки, да открие и вдигне на крило 5 фазана) създадоха предпоставки за много силна конкуренция между дамите.

КЛАСИРАНЕ

дамите св. хуберт
  1. Татяна Рачева от ЛРС-Дряново с дратхар Инка с 68 т.
  2. Зорница Николова от ЛРС-Пазарджик с курцхар Ерес фром Ветренски с 60 т.
  3. Гергана Делчева от ЛРС-Димитровград с епаньол бретон Арон-Тича Бендида с 58 т.
  4. Таня Кралева от ЛРС-Бургас с английски сетер Аристотел с 52 т.
  5. Ганка Сиракова от ЛРС-Брезово с курцхар Грейт от Наслука с 34 т.
дамите св. хуберт

Поощрителни награди получиха Екатерина Костова от ЛРС-София-юг с ваймаранер Прада и Юлиана Попова от ЛРС-София-юг с курцхар Сони фром Ветренски.

Основен и вече традиционен спонсор на Националния турнир „Св. Хуберт” за Купата на НЛРС-СЛРБ бе фирма „HAPPY DOG”, производител на висококачествени кучешки храни, която осигури като част от наградния фонд чували с питателна храна за кучета, както и предметни награди.

дамите св. хуберт

 Купите, медалите, грамотите и предметни награди бяха осигурени от НЛРС-СЛРБ. Връчването на отличията бе извършено от Стефан Димитров, председател на ЛРС-Стара Загора, Искрен Искров, зам.-председател на ЛРС-Стара Загора, Сахак Сахакян, член на УС на НЛРС-СЛРБ, както и от останалите съдии на съревнованието.  

дамите св. хуберт
дамите св. хуберт

Посетете нашата Фейсбук страница

Борислав БЕЛДЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ