НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Силно участие на дамите във финалния турнир „Св. Хуберт” за Купата на НЛРС-СЛРБ

дамите св. хуберт

На Националния турнир „Свети Хуберт” за ловни кучета, работещи със стойка, и шпаньоли за Купата на НЛРС-СЛРБ достойно се представиха явилите се седем дами на финалния етап на състезанието, който се проведе на 25 септември край Стара Загора.

Отборът на ЛРС-Кнежа спечели турнира „Св. Хуберт” за Купата на НЛРС-СЛРБ

Съдийският състав в лицето на Иван Маринов и Евтим Лозанов оценяваше представянето на дамите и техните кучета. След 20-минутната изява на всяка участничка Маринов и Лозанов подробно излагаха пред нея своето мнение за плюсовете и минусите в работата на птичаря и неговата стопанка в условията на горещо, задушно и нетипично за септември време, възпрепятстващо безпроблемното представяне на състезателките.

дамите св. хуберт

Затова те заслужиха допълнително адмирации, че успешно издържаха редом с мъжете капризите на ранната есен. Връзката на всяка състезателка с нейното куче, доверието между тях, синхронът им по време на ловуване, както и доброто представяне на дресираните птичари (един от тях, курцхарът Ерес фром Ветренски, успя за 10 минути, изпълнени със серия твърди стойки, да открие и вдигне на крило 5 фазана) създадоха предпоставки за много силна конкуренция между дамите.

КЛАСИРАНЕ

дамите св. хуберт
  1. Татяна Рачева от ЛРС-Дряново с дратхар Инка с 68 т.
  2. Зорница Николова от ЛРС-Пазарджик с курцхар Ерес фром Ветренски с 60 т.
  3. Гергана Делчева от ЛРС-Димитровград с епаньол бретон Арон-Тича Бендида с 58 т.
  4. Таня Кралева от ЛРС-Бургас с английски сетер Аристотел с 52 т.
  5. Ганка Сиракова от ЛРС-Брезово с курцхар Грейт от Наслука с 34 т.
дамите св. хуберт

Поощрителни награди получиха Екатерина Костова от ЛРС-София-юг с ваймаранер Прада и Юлиана Попова от ЛРС-София-юг с курцхар Сони фром Ветренски.

Основен и вече традиционен спонсор на Националния турнир „Св. Хуберт” за Купата на НЛРС-СЛРБ бе фирма „HAPPY DOG”, производител на висококачествени кучешки храни, която осигури като част от наградния фонд чували с питателна храна за кучета, както и предметни награди.

дамите св. хуберт

 Купите, медалите, грамотите и предметни награди бяха осигурени от НЛРС-СЛРБ. Връчването на отличията бе извършено от Стефан Димитров, председател на ЛРС-Стара Загора, Искрен Искров, зам.-председател на ЛРС-Стара Загора, Сахак Сахакян, член на УС на НЛРС-СЛРБ, както и от останалите съдии на съревнованието.  

дамите св. хуберт
дамите св. хуберт

Посетете нашата Фейсбук страница

Борислав БЕЛДЕВ

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ