140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Съюзните издания спечелиха призовете на Националния турнир за журналисти за Купата на НЛРС-СЛРБ

турнир журналисти

Отборна победа за в. „Рибар“, второ място за списание „Лов и риболов“ и трето за „Хоби ТВ“. Това е крайното класиране на проведения традиционен национален турнир по риболов на плувка за журналисти и представители на медиите.

турнир журналисти

В индивидуалното класиране победител е Пламен Георгиев от сп. „Лов и риболов“, следван от Добромир Добрев и Николай Тодоров (и двамата от в. „Рибар“).

турнир журналисти

 На язовира край пазарджишкото село Славовица се събраха 7 отбора от по трима състезатели, разпределени на три сектора. Прекрасното октомврийско време сякаш бе в унисон с приповдигнатото настроение на участниците и очакванията за богат улов. Е, чак такива постижения нямаше, но поне всеки натрупа актив и състезатели без улов нямаше. Хващаха се от дребни до средни бабушки и червеноперки, уклеи с всякаква големина, а като бонус идваха и по-редки , но пък по-едри костури.

турнир журналисти

Само победителят Пламен Георгиев надхвърли 2-килограмовата граница, вторият завърши с 1,740 кг, а всички останали участници не надхвърлиха килограм улов за трите часа състезателно време.

Съдийският екип с главен съдия Иван Димитров измери улова на всеки и съобразно класирането в секторите определи и общото отборно класиране в турнира за журналисти.  

Младоците от в. „Рибар“ показаха силна игра и с две секторни победи и пета позиция финишираха на върха със 7 наказателни точки. Само на точка зад тях (с 8 н.т.) се нареди тимът на сп. „Лов и риболов“.

турнир журналисти

Пет от шестте купи бяха спечелени от двата отбора на съюзните издания, което едва ли е голяма изненада в журналистическите среди. Това са поредните отличия за тях и доказателство, че са добри и като журналисти, и като риболовци.

турнир журналисти

На официалното награждаване кратко приветствие към участниците и благодарност за гостоприемството от домакина Чичо Митко поднесе главният редактор на съюзните издания Калин Първанов. Той предаде приветствие и от председателя на НЛРС-СЛРБ Васил Василев. Всички останаха доволни от приятните мигове на риболов и отмора и си пожелаха нови срещи догодина, на следващия турнир за пишещите братя.

Отборно класиране

1. Вестник „Рибар“ – 7 н.т.

2 Сп. Лов и риболов“ – 8 н.т.

3 „Хоби ТВ“ – 9 н.т.

4 БНР – 11 н.т.

5 ВТК – 12 н.т.

6 Вестник „Б-я днес“ – 17 н.т.

7 БГ НЕС – 20 н.т.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ