140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Удължен е срокът за кандидатстване по Националната програма за разселване на дивеч на НЛРС-СЛРБ

националната програма

Срокът за заявки по „Националната програма за устойчиво развитие на дивечовите запаси в системата на НЛРС-СЛРБ, чрез разселване на дивеч” е удължен. Това става ясно от заповед на председателя на УС на Националното ловно рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” инж. Васил Василев, с която за крайна дата се определя  31 януари 2022 г.

Така се дава допълнителна възможност на ловно-рибарските сдружения, които членуват в НЛРС-СЛРБ, да подадат документи, с които да заявят още бройки фермено произведен дивеч е  от различните видове птици – яребица, ловен фазан,  колхидски фазан, полудива патица и тракийски кеклик. По програмата се съфинансира и разселването на див заек, както и на елен лопатар.

Освен от пряко договаряне между ловно-рибарските сдружения и производителите на птици, разселването е резултат и от възлагателен договор за осигуряване на допълнително количество дивеч от страна на НЛРС-СЛРБ. Той се явява своеобразен бонус за ловните сдружения, които се възползват от реализацията на проекта „Национална програма за устойчиво развитие на дивечовите запаси в системата на НЛРС-СЛРБ, чрез разселване на дивеч”. Колко ще е допълнителното количество птици и какъв ще е размерът на съфинансирането за дивия заек и едрия дивеч ще бъде решено от Комисията по ловно стопанство към НЛРС-СЛРБ.

Националната програма е приета с решение № 06.03/30.10 2003 г. на ОС на НЛРС–СЛРБ, с което се утвърждават основните положения за функционирането й. Само за миналата година с нейна помощ и активното участие на ловците дивата природа на България е обогатена с 151 хил. птици, 1600 диви зайци и 120 елен лопатари.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ