140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ИАРА се присъединява към инициативата на Съюза за детските рибарски училища

иара рибарски училища

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) приветства решението на Национално ловно-рибарско сдружение – „Съюз на ловците и риболовците в България“ (НЛРС-СЛРБ) да възобнови и надгради провеждането на „Рибарски училища“ с участието на хиляди деца от цялата страна на възраст до 14 г.

Инициативата бе презентирана от прославената спортистка Росица Златанова, трикратен световен шампион по кастинг, бивш зам.-председател на Съюза и заслужил майстор на спорта, по време на проведеното Национално съвещание на НЛРС-СЛРБ в гр. Хисаря.

„Приветстваме тази инициатива, тъй като възпитанието, насочено към опазване на околната среда в ранна детска и юношеска възраст е важен процес, в който се усвояват знания и се формират нагласи, ценности и чувство на отговорност към съхранението на природата и устойчивото ѝ развитие във всичките ѝ аспекти – коментира изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов, който прие поканата да стане част от Инициативния комитет. – ИАРА с радост ще допринесе за реализиране на обучителната програма и за изграждане на ползотворно партньорство.“

иара рибарски училища

Участниците в „Рибарски училища“ ще се включат в десетки теоретични и практически занимания, сред които произход и вътрешното устройство на различни видове риби, начини на риболов, етика и правила за безопасност при риболов и др.

За финал се предвижда да бъде проведено състезание по улов на риба, както и учредяване на детски риболовни дружинки към ловно-рибарските сдружения от страната.

Очакванията са в инициативата през 2022 г. да се включат  поне 2022 деца.

Подготовката за провеждането на „Рибарски училища“ започва през месец март, а стартът е на емблематична за малчуганите дата: 1-ви юни, Деня на детето.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ