140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Инициатива на НЛРС-СЛРБ: Да възстановим риболовните училища!

риболовни училища

Емоционално обръщение към участниците в Националната среща на председателите, ръководителите и ловните специалисти от системата на НЛРС-СЛРБ отправи прославената спортистка Росица Златанова, трикратен световен шампион по кастинг, бивш заместник-председател на Българския ловно-рибарски съюз и заслужил майстор на спорта.

Тя презентира пред участниците в съвещанието в гр. Хисаря националната инициатива на Съюза на ловците и риболовците в България за възстановяване на детските риболовни училища и отправи апел към сдруженията в страната за масово участие в нея. Целта е през 2022 г. поне 2022 деца да бъдат обучени на базови умения в областта на риболова.

риболовни училища

„Сигурна съм, че децата ще проявят интерес, защото риболовът е най-масово практикуваният спорт в света. Въпросът е да стигнете до тях, да представите инициативата в училищата“, заяви Златанова. Тя се обърна и към присъстващите в залата представители на МОСВ и ИАГ с апел за съдействие на инициативата. „Утре като кажете, че ще се прави залесяване, вие ще имате най-верните помощници, защото в тези рибарски училища ще се застъпват и различни теми от опазването на околната среда“, заяви Златанова.

„Днешното дете е нашият утрешен приятел или опонент. От нас зависи какво ще е неговото отношение към лова и риболова“, подкрепи думите на Златанова председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев. Той очаква при успех на инициативата към сдруженията да се формират детски риболовни дружини, които в бъдеще ще попълнят ловно-рибарските дружини по места. Националната ловна организация скоро ще обяви условията за провеждане на детските риболовни училища и ще окаже логистична подкрепа на всички сдружения, които се ангажират с организирането им. Очаква се инициативата да стартира на 1 юни.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ