140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Резултати от литературния конкурс за деца на НЛРС-СЛРБ „Един ден сред природата на България“

литературния конкурс за деца

Станаха ясни резултатите от  литературния конкурс за деца на тема „Един ден сред природата на България“. Това е  второто издание на конкурса, които се организира от Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“.

Желаещите да участват в литературния конкурс за деца имаха възможност да изпращат своите творби  в периода  от 1 ноември 2021 г. до 31 януари 2022 г. Тази година конкурсът се проведе в две категории – деца до 10-годишна възраст и деца от 11 до 15-годишна възраст.

Получени бяха 185 разказа, като журито в състав Лазар Мурджев, Михаил Михайлов и Мир Богоев обяви следните резултати.

Първото място в  категория деца до 10 годишна възраст е Адриан Димитров  за разказа „Моят най-щастлив ден сред природата на България“, като той заслужи стъклен плакет, грамота и парична награда в размер на 300  лева. На второ място е каласиран разказът на  Лилия Атанасова „Клара в природата“, която получава грамота и парична награда в размер на 200 лева. Трети е Константин Борянов Мирчев с разказа „Нашето прекрасно пътешествие“, отличен с грамота и парична награда в размер на 100 лева.

При децата от 11 до 15-годишна възраст първото място е за Берин Хасан за разказа „Един ден сред природата на България“, които получава стъклен плакет, грамота и парична награда в размер на 300  лева. Втора е класирана  Дамяна Шишкова за разказа „Преоткриване“, която е отличена с грамота и парична награда в размер на 200 лева. Разказът „Корени“ на Красимир Чолаков е на третомясто, като малкият писател получава грамота и парична награда в размер на 100 лева.

Грамоти за своите прекрасни творби ще получат и децата до 10-годишна възраст Кристиян Димитров, Виктория Неделчева, Божидара Найденова, Сиана Илчева, Салих Ахмед. Жирито отличава с грамоти и за писателите от 11 до 15 години Славея Минчева, Борис Ангелов, Константин  Цанев, Василена Динева, Бояна Манчевска, Мартин Кърков, Алисия Михайлова, Радослава Николаева, Мартин Ангелов, Мила Йорданова, Велизара Георгиева, Ивайла Димитрова, Ивет Иванова.

Награждаването на победителите ще се извърши през месец май тази година, съобразено с програмата на УС на НЛРС-СЛРБ.

Най-добрите разкази ще се публикуват, по преценка на журито и със съгласието на авторите, в печатните изданията на НЛРС-СЛРБ, както и на сайта SLRB.BG и Facebook страницата на Националната организация.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ