140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Ясни са финалистите от зоналния турнир по „Спортинг“ за Югоизточна България

спортинг

При лоши метеорологични условия на 11 юни на стрелбищния комплекс на ЛРС-Бургас се проведе зоналния турнир за Югоизточна България в дисциплината „Спортинг“ за Купата на НЛРС-СЛРБ. Въпреки проливния дъжд и силния вятър нито състезателите, нито съдиите искаха да се прекъсва състезанието и то предложи истински спортни емоции.

В надпреварата се включиха 37 състезатели, които формираха 9 отбора от ловно-рибарските сдружения в Казанлък, Елхово, Бургас, Нова Загора,  Стара Загора, Средец, Поморие, Малко Търново и Айтос.

спортинг

Индивидуален първенец стана състезателят на ЛРС-Казанлък Иван Танев, които постигна завидния резултат от 27 т. от 30 изстрела. Отборът на ЛРС-Казанлък, допълнен от Диан Косев и Красимир Кръстев грабна и приза за отборен победител.

За финала на 9 юли във Велико Търново се класират първите три отбора и първите шест състезатели в индивидуалното класиране. Тъй като някои от класиралите се с отборите си състезатели заеха челни места и в индивидуалното класиране, право за участие след престрелки добиха и Георги Янев от ЛРС-Айтос, Крум Крумов от ЛРС-Нова Загора и Георги Конопов от ЛРС-Свиленград. 73-годишният ветеран от Свиленград бе отличен със специална грамота от организаторите.

спортинг

Главен съдия на състезанието бе Сахак Сахакян, зам.-председател на ЛРС-Бургас, член на УС на НЛРС-СЛРБ и председател на Комисията по ловна стрелба към Националната организация, той връчи и наградите на победителите.

Медалите грамотите и абонаментите за сп. „Лов и риболов“ и в. „Наслука“ са осигурени от Националното ловно-рибарско сдружение, а за първите трима в индивидуалното класиране имаше ваучери на стойност съответно от 150, 100 и 50 лв. от фирма Хамелеон Хънтинг.

Другите спонсори на турнира „Спортинг“ за Купата на НЛРС-СЛРБ са фирмите ZARIMEKS и „Бул-Рус Трейд“ ЕООД.

КЛАСИРАНЕ

спортинг

Индивидуално:

 1. Иван Танев от ЛРС-Казанлък с 27 т.
 2. Стоян Вардев от ЛРС-Бургас с 25 т.
 3. Димитър Вардев от ЛРС-Бургас с 22 т.
 4. Ростислав Русев от ЛРС-Стара Загора с 22 т.
 5. Цонко Дончев от ЛРС-Поморие с 21 т.
 6. Иван Желев от ЛРС-Малко Търново с 20 т.
спортинг

Отборно:

 1. ЛРС-Казанлък със сбор от 60 т.
 2. ЛРС-Стара Загора със сбор от 57 т.
 3. ЛРС-Бургас със сбор от 56 т.
 4. ЛРС-Поморие със сбор от 51 т.
 5. ЛРС-Айтос със сбор от 50 т.
 6. ЛРС-Малко Търново със сбор от 46 т.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ