ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ги Метан пише книга за лова

метан книга

Известният швейцарски публицист и политик Ги Метан пише книга за лова и по-специално за връзката между устойчивия лов и биоразнообразието. За целта напоследък прави дълги преходи в Алпите, където се среща с ловци и лесничеи, търсейки множество гледни точки към темата.

Това сподели самият г-н Метан по време на разговора си с председателя на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев в Дома на ловеца и риболовеца в София. В разговора участваха още членът на УС на Съюза Лазар Мурджев, експертът Стилиян Герасков и главният редактор на съюзните медии Калин Първанов.

метан книга

Гостът, който е бивш председател на кантоналния парламент в Женева и бивш главен редактор на в. „Трибюн дьо Женев“, бе запознат от инж. Василев с особеностите на регалната ловна система и демократичните традиции на лова у нас.

Председателят на НЛРС-СЛРБ подчерта, че България е сред трите страни в Европа с най-голямо биоразнообразие, като изтъкна и природозащитната мисия на българските ловци. Откакто в страната съществува организирано ловно движение, не е допуснато изчезването на нито един ловен вид, научи г-н Метан от експозето на своя домакин.

Специален интерес швейцарецът прояви върху лова на хищниците. Той бе информиран, че ловът на вълк е целогодишно разрешен в България, но това не се е отразило драматично върху популацията му, каквито твърдения се изтъкват от някои „еколози“.

Впечатлен от разговора, Ги Метан обеща, че примери, свързани с лова в България, ще намерят място в новата му книга.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ