ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Харманлийски гимназисти заслужиха грамоти от НЛРС-СЛРБ

гимназисти нлрс-слрб

Ученици от професионалната гимназия  „Захари Стоянов“  в Харманли получиха грамоти от НЛРС-СЛРБ, след като по своя инициатива изработиха хранилка за дребен дивеч и така подпомогнаха редовната кампания , провеждана от ловците  през студените месеци.  

„С благодарност за грижите към живата природа на България”,  пише на грамотите, подписани от председателя на Управителния съвет на организацията Васил Василев.

гимназисти нлрс-слрб

На импровизирано тържество те бяха връчени от председателя на ЛРС-Харманли Александър Петров. Всяка от грамотите  бе придружена от  подарък- екземпляр от илюстрования албум “ Удивителните птици на България“ с автор Емил Георгиев, издаден от ИК“Наслука“.

„И аз съм завършил училището, в което сте сега вие”, сподели председателят  Александър Петров, който до края на месеца ще вземе третата си диплома за висше образование.

гимназисти нлрс-слрб

Той пожела на инициативните и работливи гимназисти да  се учат добре и да напредват, да бъдат добър пример за останалите.  Разказа  им и за дивечовото богатство на харманлийския край, за защитените видове в различни зони в община Харманли, които влизат в европейската екологична мрежа Натура 2000.

Похвала тези гимназисти получиха и от директора на гимназията Соня Илиева и зам.-директора Светлана Николова, които не пропуснаха да благодарят за вниманието, оказано от ръководството на НЛРС-СЛРБ.

гимназисти нлрс-слрб

„Вълнуващо беше за нас да направим хранилката, доволни сме от нашия труд”, каза ученичката Даниела Йълдърър.

 С още 10 свои връстници тя е член на клуб  „Сръчкомания“  , част от училищния проект „Занимания по интереси“ под  ръководството на учителката Милена Иванова.

Хранилката за дребен дивеч веднага  е поставена в района на ловната дружина в с. Бисер. Тя вече е заредена, както са в готовност и другите съоръжения за зимното подхранване на дивеча на територията на ЛРС-Харманли.

А клуб  „Сръчкомания“  сега ще се заеме с новата си инициатива- изработване на къщички за птици, а също хранилки за бездомни животни. Децата вече имат идея кой ще им помогне със съвети в конструирането и сглобяването.

гимназисти нлрс-слрб

В поредната екоинициатива те  ще вложат паричната сума, връчена им за награда от председателя на харманлийското сдружение. Приятна изненада и завършък на срещата бе и  поднесената  на ентусиазираната група  торта, с която всички да се почерпят.

Златка Михайлова

Снимки Янко Найденов

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ