НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Депутатът на банатските българи гостува в НЛРС-СЛРБ

банатските българи

Проблеми на ловното и екологичното законодателство в България и Румъния бяха разисквани по време на среща на председателя на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев с депутата в румънския парламент Георги Наков. Представителят на банатските българи в Долната камара на законодателния орган, който е и запален ловец, ловен деятел и бивш кмет на община Стар Бешенов, гостува в Дома на ловеца и риболовеца по време на посещението си в София.  

Засиленото лобиране и въздействие върху управлението на лова от страна на т.нар. „зелени“ организации също бе една от темите в разговора.

банатските българи

Беше обсъдено и състоянието на популациите на едрите хищници в двете страни. Георги Наков сподели за тревожното нарастване на запасите от вълци и мечки в Румъния, като потвърди факта, че за последните три години 29 румънски граждани са загинали вследствие от фатални инциденти с мечки, чиято численост в страната вече е около 12 000 индивида.

Депутатът на банатските българи Наков сподели и от опита си в законодателния орган, благодарение на който е популярен сред цялата ловна общност в страната. Негова инициатива неотдавна върна на румънските ловци възможността да ловуват на прелетен дивеч, която беше блокирана по съдебен път от страна на неправителствени организации.

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ