ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Киноложка беседа привлече вниманието към ловните породи кучета

киноложка беседа

На 25 март НЛРС-СЛРБ организира киноложка беседа, посветена на 125-годишнината на организацията, на която бяха представени и дискутирани с публиката различни породи ловни кучета.

киноложка беседа

Пред многобройната аудитория в Международния панаир в Пловдив авторитетни лектори споделиха своя богат практически опит.

Представителят на Национален клуб „Българско гонче” Иван Сотиров представи породата, нейната история и специфики, разказа за десетилетните усилия да бъде регистриран стандартът в регистъра на FCI, говори за останалите породи от 6-та група.

киноложка беседа

Бившият председател на НКК-България и съдия на 7-ма породна група с над 20-годишен опит Петър Радев изложи вижданията си за това кога и как трябва да започне обучението на ловното куче, кои са етапите на обучението му и методи на тренировка.

Д-р Васил Желязков – отговорник по развъдната дейност към Републикански клуб Германски Дратхаар от 2015 г., проведе дискусии по времена тази беседа на теми като хранене на ловното куче в различните етапи от развитието му (бебе, подрастващо, младо, зряло, в активен сезон, извън него); поддържане на физическа форма извън ловния сезон; подготовка – преди и по време на състезания; превенция – по-доброто решение от лечението вследствие на болести или контузия.

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ