140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Известни са победителите в конкурса за разкази на ловна тематика „Дивото“

разкази дивото

На 19 юли бяха определени лауреатите от дванадесетото издание на конкурса за разкази на ловна тематика „Дивото“ за наградата „Дончо Цончев“.

Той се организира от Националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” и Съюза на българските писатели. Жанрът на конкурса е къс разказ с обем до 3 машинописни страници със сюжет от лова и риболова, природата и взаимодействието на човека с нея, дивите животни и птици, риби и др.

Жури в състав проф. Любомир Халачев, Михаил Михайлов и Мир Богоев определели следните победители.

Първа награда се присъжда на Симеон Ботев за разказа „Слово смъртоносно“ – плакет, грамота и парична награда в размер на 500 /петстотин/ лева;

Втора награда се присъжда на Димитър Чорбаджиев за разказа „Сезонът“ – грамота и парична награда в размер на 300 /триста/ лева.

Трета награда се присъжда на Чавдар Ангелов за разказа „Бай Чоко и пъдпъдъците“ – грамота и парична награда в размер на 200 /двеста/ лева.

В категория „Млади таланти“, автори до 18-годишна възраст, журито не присъжда първа награда на дванадесетото издание на конкурса.

Присъжда поощрителна награда на Елена Дякова, на 15 г., за разказа „Отплата“ – грамота и парична награда в размер на 100 /сто/ лева.

Награждаването на победителите ще бъде организирано и съобразено с програмата на Управителния съвет на НЛРС-СЛРБ и ще бъде обявено своевременно.

Най-добрите разкази се публикуват по преценка на журито в печатните изданията на НЛРС-СЛРБ, както и в сайта на организацията – SLRB.BG.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ