НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Инж. Васил Василев: Ловен сезон под мотото „Нека спрем бракониерството заедно“

василев бракониеството

Скъпи приятели, ловци и риболовци!

Дойде дългоочакваният момент на откриването на новия ловен сезон за мигриращ дивеч – пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина.

Разбира се, в този радостен момент, който отдавна очаква всеки от нас, искам да благодаря на ловната общност за активното ни включване в кампанията на Федерацията на европейските ловни асоциации (FACE) „Да защитим лова в Европа“, чрез която успяхме да извисим гласа на ловците, така че да бъде чут от Европейската комисия.

Надявам се, че заедно с усилията на другите европейски ловни организации ще бъдем в много по-добра позиция, когато занапред се обсъждат проблемите на биоразнообразието и защитата на лова в Европа. Благодарение на нашата активност малка България се нареди в челната тройка по събиране на подкрепа за кампанията, за което още веднъж благодаря.

Иска ми се новият ловен сезон да премине под мотото „Нека спрем бракониерството заедно“. Призовавам всички колеги да проявяват нетърпимост към бракониерските прояви и да съобщават за всеки случай на престъпление срещу дивата природа, включително и чрез сигнали до Националната организация, за да можем чрез нашите медии да им даваме гласност, а отзвукът да ни даде необходимите аргументи за желаните законодателни промени, така че бракониерите да не остават ненаказани.

Използвам повода да апелирам да бъдем много внимателни, когато излизаме из ловните полета, тъй като се намираме в сезон на висока пожароопасност. Ние винаги сме били на първа линия в борбата с горските и полските пожари, затова е важно да не бъдем ние в основата за възникването им. Надявам се, че и земеделските стопани тази година да дадат възможност на дребния дивеч да запази гнездата си и отгледа поколението си, като  забавят основната почвообработка след жътвата.

Накрая желая на всеки един ловец успешен ловен сезон, изпълнен с много позитивни емоции, приятни мигове с ловните другари и ловните помощници на терен. Да си пожелаем да бъдем здрави, като спазваме дисциплината по време на ловните излети. Наслука!

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ