140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

И тази година кучета без родословие ще участват в турнира „Св. Хуберт“

хуберт родословие

Комисията по „Ловна кинология“ към УС на НЛРС-СЛРБ предложи на председателя на Националната организация инж. Васил Василев в турнира за ловци и кучета, работещи със стойка, и шпаньоли по правилата на „Св. Хуберт“ за Купата на НЛРС-СЛРБ през 2023 г. да бъдат допуснати всички кучета независимо дали притежават родословие.

Комисията по „Ловна кинология“ разбира ситуацията, в която се намира кинологията в България и това, че през последните две години не е възможно издаване на родословия от клубовете за всички ловни породи.

В правилника за провеждането на турнира остава условието, че Националната организация ще подкрепи отбори, които ще представят България на световното първенство „Св. Хуберт“, което тази година се провежда в Словакия, единствено и само съставени от кучета, притежаващи родословие, заверени от Международната федерация по кинология (FCI). 

Вижте правилника на турнира ТУК

Това изискване за подкрепа на националния отбор произтича от факта, че на световно първенство могат да участват само кучета с родословия, заверени от Международната федерация по кинология (FCI), а освен това е важно за насърчаване на конкуренцията и подобряване на качеството на кучетата и техните водачи.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ