НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Победителите от Националния риболовен турнир за Купата на НЛРС-СЛРБ

националния риболовен турнир

На 9 септември на яз. „40-те извора“ край Асеновград се проведе Националният риболовен турнир за Купата на НЛРС-СЛРБ, посветен на 125-годишнината от създаването на Националната организация.

Както е по правилника на БФРС, състезанието продължи три часа, като риболовците бяха разпределени в три сектора.

Право на участие в Националния риболовен турнир имаше всеки риболовец в страната, като състезателите можеха да монтират колкото въдици пожелаят, но имаха право да ловят само на плувка с една пръчка по време на състезанието с монтирана единична кука.

При отлични условия, създадени от домакините от ЛРС-Асеновград и след оспорвана надпревара главният съдия Иван Димитров определи победителите.

националния риболовен турнир

Купата от Националния риболовен турнир е за Захарин Савов с подгласници Румен Иванов и Димитър Лозанов. Шестицата допълниха Йордан Момчев, Георги Илиев и Иван Иванов.

Шампионът бе награден с въдица, а вторият и третият в класирането получиха макара и живарник.

Отборен победител станаха състезателите на СЛРД „Огоста“ – Монтана, като риболовците в отборната надпревара получиха захранка и кофа за нейното приготвяне.

националния риболовен турнир

Отличени бяха най-възрастният състезател – Йордан Момчев на 80 години от Сливен, и най-младият 13-годишен ученик Иван Руменов от Асеновград.

националния риболовен турнир
националния риболовен турнир

За най-добро представяне при дамите награда получи редакторът на сп. „Лов и риболов“ Христина Симеонова.

Наградният фонд бе осигурен от НЛРС-СЛРБ.

Отличията на победителите бяха връчени от д-р Георги Хаджиламбрев, председател на ЛРС-Асеновград и член на УС на НЛРС-СЛРБ.

Стана ясно, че традиционното детско риболовно състезание „Детето риболовец може без дрога“, организирано от НЛРС-СЛРБ, ще се проведе на 14 октомври на яз. „Дoлна вода“ край Монтана.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ