140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Високи резултати в зона „Изток“ на турнира „Бягащ глиган“ (ВИДЕО)

турнир зона изток

Месец преди старта на сезона за групов лов на дива свиня се проведе полуфиналът на националния турнир за Купата на НЛРС-СЛРБ  в дисциплината “Бягащ глиган” в зона „Изток“.

Състезанието се превърна в наистина вълнуващо и интригуващо събитие.

ВИДЕО от полуфинала в зона “Изток”

На стрелбищния комплекс “Маринка“ край Бургас  се събраха 25 от най-добрите стрелци от 8 ловно-рибарски сдружения, като всеки участник  отправи 10 изстрела към силуета на бягащия глиган:

– два единични на отстояние от 50 метра;

– две дублета на отстояние от 35 метра;

– две дублета на отстояние от 25 метра.

Главен съдия на състезанието в зона „Изток“ бе председателят на комисията по „Ловна стрелба“ към УС на НЛРС-СЛРБ Сахак Сахакян.

турнир зона изток

Максималният брой точки, които всеки състезател можеше да постигне, бе 100 точки. За целта участниците трябваше да покажат не само висока степен на прецизност, но и невероятна концентрация, за да се реализират всички изстрели с максимален успех.

Индивидуален победител стана Кристиян Минчев от ЛРС-Стражица, който единствен достигна кота 90 точки. Второто място бе за Красимир Кръстев с 87 точки от ЛРС-Казанлък, а трети се нареди Исмаил Исмаилов с 86 точки от ЛРС-Долни чифлик.

турнир зона изток

Освен грамоти и медали призьорите получиха абонаменти за сп. „Лов и риболов“ и ваучери от Chameleon Hunting.

В отборното класиране на състезанието в зона „Изток“ интригата бе до самия край, като отборът на ЛРС-Айтос, представен от Мартин Иванов и Тодор Христов, събра най-много точки – 161.  Втори останаха стрелците от ЛРС-Долни чифлик в състав Исмаил Исмаилов и Койчо Коев със 149 точки, а трети се наредиха състезателите на ЛРС–Бургас Вилислав Вълканов и Димитър Владов със 148 т.

турнир зона изток

Дисциплината “Бягащ глиган”  остава незабравима част от календара на НЛРС-СЛРБ и продължава да подготвя състезателите за истински ловни ситуации, както и да вдъхновява нови поколения ловци да изпитат вълнението на изкуството на стрелбата.

В надпреварата предстои и вторият полуфинал в зона “Запад”, като във всяка от зоните се класират първите 6 отбора и първите 12 в индивидуалната надпревара.

Регламентът предвижда класираните в отборната надпревара да освободят място в индивидуалното класиране и така за финала на 16 септември във Велико Търново ще пътуват близо 50 стрелци, където ще бъдат раздадени множество награди от спонсорите на турнира.

От Chameleon hunting ще наградят първите трима в класирането с ваучери на обща стойност от 1500 лева. В превърналата се в традиция томбола от ZARIMEX ще подарят пушка SAUER, от Nanuk ще предоставят многофункционален калъв за оръжие, Nordicpredator ще осигурят последна генерация камера за оръжие Shotkam, а от ATN ще предоставят термален монокуляр ATN OTS-XLT 160 2.5-10x на стойност 1400 лв..

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ