140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Чудесни резултати и преживявания за участниците в турнира „Детето риболовец може без дрога“

„Детето риболовец може без дрога“

На 14 октомври се състоя 19-ото издание на риболовния турнир „Детето риболовец може без дрога“, традиционно организиран на НЛРС-СЛРБ. Домакин на състезанието тази година бе СЛРД „Огоста“ – Монтана, като трябва да се отбележи, че яз. „Долна вода“ предложи отлични условия на малките риболовци. Бяха оформени три сектора, а участниците разполагаха с равностойни места и бяха абсолютно равнопоставени.

За участие се записаха 16 деца, от които 4 момичета, като бяха сформирани 4 отбора. Съдията Иван Димитров стриктно спазваше правилата на турнира и след тричасова надпревара заедно с експертът от НЛРС-СЛРБ Любомир Стефанов измериха на кантара улова на малчуганите.

„Детето риболовец може без дрога“

Добре стопанисваният и богато зарибен язовир даде възможност на състезателите да ловят в предостатъчно  количество каракуди, шарани, костури и уклеи, което им достави огромно удоволствие. Изстрелваха с прашки захранките, скачаха бързо на крака при потъване на плувката, с гордост прибираха рибата в шаварите. Родители или треньори даваха своите указания според правилата на турнира, така че малките риболовци да усъвършенстват уменията си.

С чудесния си улов на два големи шарана победителка в турнира „Детето риболовец може без дрога“ при момичетата стана Денислава Мехтерова от Панагюрище, за втори пореден път при момчетата шампион е Валентин Николаев от Монтана, а отборни победители са децата от отбора на Монтана 1.

Ето какво сподели Иван Димитров, съдия на състезанието:

„Детето риболовец може без дрога“

„Децата бързо се приспособиха към условията и според късмета и уменията си имаха улов от 200 г до 7 кг. Искам да кажа на малките риболовци, че няма по-хубав спорт. Може да се практикува от ранна възраст до старини, сред природата, на чист въздух, това е най-прекрасното хоби.“

Призът за най-голяма риба бе за Денислава Мехтерова за шарана й от 2,595 кг, с най-малка риба се похвали Валентин Николаев, а купата за карък на състезанието отиде при Християн Петров от Лом, който не успя да се разпише.

Самата Денислава бе лаконична:

„Детето риболовец може без дрога“

„Аз съм на 13 години, но ще от седемгодишна участвам в състезания. По риболова ме запали моя баща, забавлението по време на риболовни излети е огромно. Със сигурност ще продължа да се занимавам с този спорт, не смятам, че за да станеш риболовец трябва родителите ти да са такива. Важно е да имаш желание и чувство за прекараните моменти сред природата.“

Вечерта преди състезанието „Детето риболовец може без дрога“ се състоя и традиционната викторина с малките риболовци, който получиха множество предметни награди, осигурени от НЛРС-СЛРБ.

Националната организация осигури за победителите в турнира купите, грамотите, наградите от риболовните принадлежности, като дори за всеки участник имаше тематични подаръци, връчени от председателя на Клуба по спортен риболов към ЛРС-Монтана Евтим Лозанов.

КЛАСИРАНЕ

Отборно:

  1. Монтана 1
  2. Панагюрище
  3. Монтана 2
  4. Гоце Делчев

Момчета:

„Детето риболовец може без дрога“
  1. Валентин Николаев от Монтана с улов от 2, 930 кг
  2. Марин Добрев от Панагюрище с 1, 740 кг
  3. Християн Валериев от Монтана с 1, 315 кг

Момичета:

„Детето риболовец може без дрога“
  1. Денислава Мехтерова от Панагюрище с улов от 7,395 кг
  2. Веселина Лованова от Монтана с 575 г
  3. Ивана Белемезова от Гоце Делчев с 175 г

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ