ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Общинско нехайство мори рибата в центъра на Ямбол

Хиляди риби от различни видове останаха на сухо и започнаха да измират в самия център на Ямбол пред очите на разхождащите се в градската градина. Причината този път не е залпово замърсяване, нито бракониерска проява, а общинско нехайство.

Цяло лято общината си прави експерименти с т.нар. почистване на изкуствения канал на Тунджа, който се отделя от основното корито на реката. Съоръжението заобикаля парка и е една от атракциите на града.

Пресушеният канал в градската градина на Ямбол.

Жители на Ямбол споделят пред местната телевизия „Диана кабел“, че поне за десети път в последните месеци водата към канала се спира. Този път – в разгара на августовските жеги, рибата не успява да оцелее в плитката вада, която остава на дъното на коритото.

Започва замор, риби обръщат коремите, граждани звънят по институциите. Пристига проверка от три служби, включително от служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, и… виновните са строго наказани. Сигурно си мислите, че това са общинските служители, чиито действия или бездействия са предизвикали мора по рибата? Нищо подобно! Написани са десет акта на малолетни жители на ромската махала, задето ловели с ръце полуживата риба, която така или иначе измира.

Калин Първанов

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ