ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Риболовци нарушават закона, глобяват ги

При отразяване дейността на ИАРА обикновено наблягаме на битката с крупните мрежари, които системно опу- стошават нашите водоеми. Този път акцентът е в друга посока – към рибо­ловците нарушители. Защото не всички сред тях са „света вода ненапита“. Ето факти.

Инспектори от ИАРА-Добрич, съвместно със служители от РИОСВ и ГП, са извърши­ли мащабна проверка на езеро Дуранкулак. Установени са редица нарушения на зако­на за рибарството от риболовци – залагане на въдици през нощта, улов на риба под минимално допустимите размери, ползва­не на забранени средства за риболов. Със­тавени са 5 акта за различни прегрешения, а незаконните уреди са иззети.

***

След подаден сигнал на тел. 112 за улов на риба с ръце на река Тунджа в района на град Ямбол, екип от местното звено на ИАРА, съвместно със служители от МВР- Ямбол, е извършил проверка на място. Нарушителите са заловени, съставени са 8 акта. Акцията е продължила и на след­ващия ден, когато отново са спипани бра­кониери.

***

Служители на ИАРА-Търговище, съв­местно с представители на ЦРОО Ястре­бино, са извършили щателна проверка на язовир „Ястребино“ по суша и по вода. В Трескавишки ръкав са намерени 15 бр. ко­шове за раци в работно положение и още 5 бр. капани за шаран. В хода на същата проверка в района на стената са открити още 22 коша за раци. Всичките уловени 13 кг раци са освободени. Извършителите са неизвестни.

***

След подаден сигнал от любители ри­боловци, надзорници от ИАРА-Сливен са извършили нощна проверка на язовир „Жребчево“. В района под с. Паничерево е открита заложена мрежа, която е иззета. Риба не е имало.

***

Проверка от пловдивски инспектори на ИАРА е извършена и на язовир „Пясъчник“. И там е намерена бракониерска мрежа, съставени са и 4 акта на риболовци за раз­лични нарушения на закона.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ