ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Купа на БФРС има и за децата

На фона на проявите на мъжете – плувкаджии и фи­деристи – някак встрани ос­тана състезанието на деца­та, което е неизменна част от ангажимента на Българската федерация по риболовни спортове на заключителния турнир, очертал се през по­следните години като финал на сезона на състезателния риболов. Все пак и за децата имаше Купа на БФРС, която попадна в достойни ръце. В миналия брой говорихме за мъжете, сега ще отдадем заслуженото внимание и на малките риболовци.

В турнира по риболов на плувка на Гребната база в Пловдив се включиха 18 млади таланта, разпреде­лени по двойки в 9 отбора. И в двата състезателни дни се разгоряха ожесточени спортни битки, като според обстановката малките май­стори наблягаха на улова на кефали, каракуди или уклей­ки. Като бонус се хванаха и неголеми шарани.

В крайна сметка победата спечелиха Тодор Митов и Димитър Томов от „Шампион фийд“, следвани от Микаел Бочков и Златин Диянов от „Чисти брегове”, и Мартин Георгиев и Денис Гаврилов от СЛР „Огоста”.

Купата на БФРС на побе­дителите и купите на под­гласниците бяха връчени от заместник-кмета на Пловдив Георги Титюков и от носите­ля на два златни олимпий­ски медала от Барселона-92 по кану Николай Бухалов. Двамата, заедно с предсе­дателя на БФРС Георги Ми­хайлов, поздравиха всички участници в детско-юноше­ския турнир за проявеното майсторство в риболова и им пожелаха нови успехи на състезателното трасе.

„Най-накрая! След четири години чакане, Купата на Фе­дерацията е наша”, радваха се щастливите победители от „Шампион фийд“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ