ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Проверките по водоемите продължават

*Общо 1200 м мрежи са извадили добро­волци от ЦРОО на язовир „Ястребино“. Със съдействието на екипи от ИАРА-Търговище и полицията е задържан и бракониер, който е отведен в Полицейското управление в гр. Омуртаг. Уловената 185 кг риба е предаде­на за социални нужди.

*При друга проверка на същия язовир са извадени от водата 9 бр. винтери за улов на раци.

*Зрелищни акции и засилен контрол провеждат активисти от ЦРОО на язовир „Тича“. Екипите им са мобилни, разпола­гат с лодка и термокамери и правят чести удари по бракониери от местния контин­гент. От ИАРА и полицията им оказват съдействие при нужда. При последната им проверка са се натъкнали на двама бракониери от с. Сушина, които тъкмо пристигали на язовира с надувна лодка и три мрежи. Следят се и някои знакови бандити от околните села Ловец, Мало­мир и Кьолмен, за които е известно, че са мрежари.

*Инспектори от ИАРА от отделите в Габрово и Велико Търново са извършили съвместна проверка на язовир „Ал. Стам­болийски“. Открита е 100-метрова мрежа, която е иззета. Съставени са 4 акта за различни нарушения на ЗРА.

*Великотърновските надзорници са ре­агирали незабавно на подаден на тел. 112 сигнал и са извършили проверка на река Янтра в землището на село Раданово. Намерена е заложена във водата мрежа с дължина 100 м. Уловената в нея риба е освободена.

*Два уловени маломерни сома са от­крити в живарника на риболовец, заради които нарушителят е глобен, а рибите са върнати обратно. Това е станало при проверка на язовир „Огоста“ от екип от монтанското звено на ИАРА, съвместно с полицаи от града. Други нарушения при любителите риболовци не са констатира­ни.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ