НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Скобари от „тежка категория“ по Струма

За необичайно силни изяви на скобарите още посред лято в Струма писахме. Шоуто в дните от „златната есен“ продължава, като сега в улова преобладават „тупалки“ от кило нагоре.

С уникален риболов при благоевградското село Бело поле се похвали групата на Бейхан Али от гр. Търговище. С него са били съграж­данинът му Венцислав Керемедчиев и техни­ят приятел от гр. Белица Абдия Юмеров. На­пълнили са цял живарник с маркови скобари, като накрая, след подобаваща фотосесия, всичките риби са върнати обратно в реката. Това е задължителен жест след всеки рибо­лов на групата.

Най-големият скобар е налетял на въдица­та на Бейхан (6-метрова болонеза Daiwa) по обяд. Десетина минути се е борил, докато го подчини. Претеглили са го на кантара – 1,9 кг. Ловили са на троха от пресен ръчен хляб. Този паметен риболов е проведен на 5 октом­ври. Със скобара от „тежка категория“ Бей­хан се включва в конкурса „Най-голяма риба 2019“. В допълнение – живеят на 500 км от Струма, но я харесват и пътуват поне по ня­колко пъти в годината само заради риболова на скобар.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ