ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Заловиха знаков бракониер на язовир „Съединение”

Промените в закона за рибарството и криминализирането на бракониерството може и да охладиха амбициите на ня­кои бандити, но все още има смелчаци, които не признават правила и норми и поемат риска да разпъват мрежи. Някои си патят за проявеното лекомислие. По­мощта на будни граждани чрез подавани сигнали на тел. 112 се оказва безценна. По този начин всяко забелязано престъ­пление бързо стига до знанието на над­зорниците от ИАРА. Ето факти.

Съвместна акция по залавяне на брако­ниер на язовир „Съединение“ протече като в екшън филм. Получен е сигнал на тел. 112 за извършвано бракониерство в споме­натия язовир и екипи на ИАРА от звената в Търговище и Разград реагират незабавно, за да осъществят нощно наблюдение и да заловят бандита на местопрестъплението, при излизане от водата. На помощ се при­тича и полицейски екип от Търговище и в крайна сметка е задържано лице, което е добре познато на органите на реда. Иззета е лодката му с 210 м мрежи и 41 кг риба (каракуда, платика и бяла риба). Предвид факта, че бракониерът е залавян много­кратно, както и заради тежестта на извър­шеното деяние, е образувано досъдебно производство в РУ Полиция в Търговище. Впоследствие бракониерската риба е даре­на на православен храм „Успение Богоро­дично“ гр. Търговище.

***

По подобен сценарий са се развили съ­битията и на язовир „Тича“. Там екип от ИАРА, полицаи и доброволци от ЦРОО са осъществили акция по залавяне на брако­ниери рецидивисти, за които е известно, че продължават да тормозят рибата в язови­ра. Бандитите са успели да се измъкнат под прикритието на нощта, но са познати и ще понесат последствията от деянията си.

***

Инспектори от „РК“ Добрич, съвместно с екип от ГПУ Каварна, са извършили провер­ка на микробус. Установено е превозване на риба от вида черноморска акула с общо тегло 75 кг. Водачът не е имал документи за произход и превоз. Рибата е иззета, а на шофьора е съставен акт.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ