140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Актуална информация от родните водоеми

ЯЗОВИР „ЦОНЕВО“

Чудните скали – най-голямата природна забележителност на язовира, вече са на сухо. Толкова много спадна нивото тази есен. Рибари по тези култови места няма, защото няма и вода. Хората разработват други участъци по-навътре в язо­вира. Все още става риболов на средни по големина платики и бабушки. Ловят ги на плувка и на фидер, според предпочи­танията. Хищниците като че ли разочароват през тази есен, очакваше се повече от тях.

ЯЗОВИР „ЙОВКОВЦИ“

Даже и в късната есен водораслите са фактор в риболова на старопланинския язовир, с който всеки трябва да се съо­бразява. Мирните риби вече излязоха от играта, но хищни­ците са на разположение. Ловят се бели риби и щуки. Едни влизат с лодки, други търсят късмета си от брега. Има вести за хващани щуки по 3-5 кг – на жива рибка, подадена покрай водораслите.

ЯЗОВИР „КАВАЦИТЕ“

Да се ловят шарани съвсем целенасочено не е типично за ноември, но е факт на поповския язовир. Затова там все още има биваци в очакване на финална за сезона слука. Само че се изместиха в по-дълбока вода в посока към стената. Спи­нингисти също наобикалят язовира. На силиконки ловят бели риби и костури от всякаква големина. Джиговият риболов доби голяма популярност сред местната рибарска гилдия.

РЕКА СТРУМА

Мекото време определено удължи сезона на мряната, коя­то е активна и през ноември, макар й със затихващо темпо. Скобарите обаче тепърва ще показват изострен апетит. Те и сега са голямата атракция по реката и се ловят на много места. За с. Бело поле говорим често, но силен риболов ста­ва и на „Монцата“, при Симитли, при Крупник. За тях все още трохата е примамка номер едно, но посягат и на бели червеи. Вече се забелязва процес на групиране, което е характерно за тях в предверието на зимата.

РЕКА ТУНДЖА

Морунаш и скобар преобладават в улова на рибарите в долното течение след гр. Елхово. С адекватно захранване и повечко търпение ще се направи риболов, дори да има из­вестни периоди на затишие в хода на деня. Едрите кефали засега ги няма, сигурно чакат по-трайно застудяване. Местни хора се хвалят и с хващани шарани в късната есен. Това си е бонус, от който никой не се отказва.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ