140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Съживиха яз. „Доспат“ с шарани и амури

Зарибителната кампания, за която писахме наскоро и е свързана със за­конови изисквания по отношение на отчисленията от издавани риболовни билети, вече е в ход. Родопският язовир „Доспат“ се радва на новодомци: 850 кг шаранчета по около 100 грама и 350 кг амури от половинка до кило. Средствата за извършената акция са от отчисленията от издадени рибо­ловни билети през 2018 г. на три сдружения – от градовете Пловдив, До­спат и Чепеларе, както и дарения от местни инициативни групи риболовци от градовете Сърница и Доспат и любители на риболова от страната.

Зарибяването е извършено под контрола на инспектори от териториал­ното звено на ИАРА-Смолян, РДГ Смолян и ветеринарен лекар от ОДБХ Смолян. От ИАРА призовават риболовците и всички съпричастни граж­дани и институции да съдействат за опазването на рибното богатство на язовира.

Родопската перла се слави със стабилна популация от американска пъстърва, но шарановите риби там бяха на изчезване. Язовирът имаше крещяща нужда от съживяване и проведената акция е съвсем навременна.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ