ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Актуална риболовна информация от родните водоеми

ЯЗОВИР „ГОЛЯМ БЕГЛИК“

Това е единственият от замръзналите родопски язовири по дестинацията Батак-Доспат, на който може да се разчи­та на целенасочен улов от по-едри костури. По-редки са, по-трудни са, но който ги напипа ще остане доволен. По другите язовири преобладават дребни бодливци.

ЯЗОВИР „КОПРИНКА“

В почивните дни продължават да се струпват риболовци, жадни за динамика в открита вода. Ловят се основно бабушки в дълбоки участъци в подстъпите при стената, като фидерни­те въдици дават повече шансове. Приятни изненади може да се очакват от единични едри костури.

РЕКА СТРУМА

Маловодна Струма затруднява рибарите с капризни и непостоянни риби. Хващат се предимно скобари по някои обособени като зимовища места, но като че ли напоследък рибите издребняха. Онези „тупалки“ от късната есен сега ги няма. Подобна е картината и на река Места – другата голяма река на Югозапада.

РЕКА СРЕДЕЦКА

Ставаше интересен риболов в долното течение на тази река, но от там пък дойдоха сигнали за намерена мъртва риба. Взети са проби от водата от екоексперти, които обе­щаха да изнесат информация за резултатите от изследва­нията.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ