ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Актуална информация от родните водоеми

ЯЗОВИР „АЛИНО“

Последните отзиви са за много капризно, понякога дори изнервящо кълване на костурите. При това се забелязва и издребняване, а ние говорихме за пораснали костури там при първите излети за сезона. Прилични серии се правят в сутрешните часове, а към обяд кълването видимо намалява.

ЯЗОВИР „ЦОНЕВО“

Колоните на моста са изцяло на сухо, а там язовир няма, пре­минава реката, макар и със забавено течение. Впрочем, това не е новина. Местните хора цяла зима с тревога коментират, че такова маловодие в язовира не помнят от години. Все пак под моста има рибарско присъствие, а в почивните дни даже се струпват доста хора. При липсата на студове в типично зимните месеци риба се лови – предимно неголеми бабушки и уклеи. Ло­вят на плувка, с пинки и бели червеи за стръв.

ЯЗОВИР „ДОСПАТ“

Американска пъстърва 2,2 кг хвана тези дни местният ри­бар Детелин Танов – Танко, на дънна въдица заметната на голяма дълбочина и паста за стръв. Все пак слуката е дос­та епизодична, макар че се случва да вадят предимно едри американки. Другата възможност сега са костурите, но и те са пръснати и няма сигурност в улова. При липсата на трайни студове язовирът изобщо не замръзва през тази зима.

ЯЗОВИР „КЪРДЖАЛИ“

Тръгна предпролетен риболов на популярните места в за­лива Енчец. В района на понтоните се лови уклей. Рибките са с хубави размери, по-скоро едри и кълват добре в спокойни дни и особено при слънчево време. Е, ясно е, че през фев­руари ще има и недотам подходящи дни, ще има и по-слаби резултати, но рибата вече се отърсва от зимната летаргия и е в активно движение.

ЕЗЕРО ЗАГОРКА

Макар да е със специален статут, старозагорското езеро привлича рибари през цялата зима, а вече се хвалят с хва­щани прилични шарани. Едни пробват на плувка, други на фидер, като и двата метода са перспективни и може да се очаква добра слука. Все пак, всеки сам избира тактиката на улова.

РЕКА ДУНАВ

Уклеят влезе в ролята на предвестник на пролетта и по Дунав. От няколко района се чува за активизиране и прия­тен сериен улов на къса дистанция, току край брега. Рибки­те са от средна големина, типичните дунавски. Засега друго няма.

РЕКА ЯНТРА

Най-после дойде повечко вода в Янтра, вследствие на падналите валежи през февруари. Но до драстични стой­ности на нивото не се е стигало. Има някакво раздвижване и разнообразяване на улова, но все пак основните риби си остават морунаши и кефали. Тепърва ще се чака и караку­дата да се активизира.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ