ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Първи подледен турнир за купа „Дачката”

Общо 26 състезатели се включиха в първия турнир за купата „Йордан Софков – Дачката“, проведен в памет на покойния лидер на подледните риболовци. Имаше изявени майстори от състезателните сре­ди, имаше и редови любители. Победи­тел в състезанието, организирано от клуб „Фиш мастърс“ и проведено на леда на родопския язовир „Малък Беглик“, стана Бойко Бойков.

Турнирът протече в приятелска атмос­фера, като преди него всички си спомни­ха за Дачката – големия човек с голямото сърце, напуснал ни внезапно миналата есен. Макар и на хубав снежен декор, вре­мето приятно изненада всички участници – денят беше слънчев и тих. То каква ли изненада е това през тази зима! Органи­заторите се бяха погрижили и за кетъринг със скара. Имаше всички предпоставки за провеждане на едно хубаво състезание.

По регламент уловът се отчиташе на бройка, което направи състезанието още по-майсторско. Ловиха се обичайните дребни костурчета, които изобилстват там. В крайна сметка първо място зае Бой­ко Бойков с 48 уловени риби. За второто място обаче се получи рядко срещан кури­оз, тъй като трима състезатели имаха по 38 риби. Наложи се кантарът да влезе в действие, за бъде направено класиране по тегло. С 1,061 кг втори стана Пламен Пан­талеев – популярен наш състезател, който от десетина години не беше играл на лед. Трети, само с 9 грама по-малко, завърши Божидар Спасов, а четвъртото място оста­на за Петър Тодоров.

В турнира участваха и две дами – Христина Симеонова и Галя Димитрова, които също се справиха добре. Умения показа и 9-годишният Мартин Първанов, ловил заедно с татко си Георги.

Победителите получиха купи, на които беше гравиран ликът на Дачката. От „Фиш мастърс” съобщиха, че турнирът ще стане традиционен и ще провежда около Йорда­новден, стига само да има лед.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ