ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

БФРС – подледен риболов – „Мосела” с шампионска титла

Отборът на „Мосела” е новият републикански шампион на България по риболов на лед, а индивидуалната титла стана притежание на Петър Тодоров от „Фиш мастърс”. Това е край­ното класиране за сезона, след проведения трети кръг от на­ционалното първенство на язовир „Голям Беглик”.

Турнирът на все още замръзналия родопски водоем премина през главозамайващи обрати. Битката започна още от първия манш в събота, след който най-малко три отбора – „Майсторски риболов”, „Мосела” и Биг фиш” имаха шансове за титлата.

В индивидуалното класи­ране жребият съ­бра в един сектор повечето от претендентите за първото място. Секторната победа, със съвсем малка разлика, стана притежание на Петър Тодоров от „Фиш мастърс”, победил в директен двубой сребър­ния медалист Йонко Гюров от „Риболовен свят”. Трети в крайното класиране стана миналогодишният шампион Методи Костов от „Майсторски риболов”.

Като обобщение на изми­налия държавен шампионат може да кажем, че България разполага с доста класни под­ледни риболовци, които могат да бъдат конкурентни на изя­вените лидери в световните първенства. За съжаление, съставът ни не успя да зами­не на подледния мондиал тази година, заради смяната в по­следния момент на домакин­ството на Литва с Финландия, поради липсата на лед. Висо­ките финансови изисквания в скандинавската страна ги от­казаха. Догодина световното първенство ще се проведе в Естония, а българските състе­затели са амбицирани да по­кажат, че никой не бива да ги подценява.

Крайно отборно класиране 2020 г.

1. „Мосела“ – 78 н.т. 24,154 кг

2. „Майст. риболов“ – 79 н.т. 28,426 кг

3. „Биг фиш“ – 84 н.т. 24,352 кг

4. „Фиш мастърс“ – 84 н.т. 24,238 кг

5. „Гоу фиш“ – 87 н.т. 24,748 кг

6. „Риб. свят“ – 92 н.т. 22,929 кг

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ