НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Актуална информация от родните водоеми

ЯЗОВИР „КОПРИНКА“

Каракудите преживяха стреса с рязкото застудяване и пак потръгна риболов до… следващата валежна вълна. Засега не е ясно как ще излязат от нея, но като цяло става риболов на този язовир по обособените ръкави, където по традиция се събират риболовци по това време. Местните хора не изневеряват на класиката: дънни въдици с телена хранилка и куки с нанизани червеи. Това си остава най- силното оръжие за каракуди от всякакъв калибър. Фиде­рите също работят.

ЯЗОВИР „КЪРДЖАЛИ“

Бабушки и уклеи са типичните риби, с които пълнят жи­варници мераклиите за атрактивен пролетен риболов по родопския язовир. Лови се приоритетно на плувка, но и с фидерни въдици може да се натрупа актив при целена­сочено търсене на бабушките. Има данни и за хващани каракуди, но тези риби сякаш най-много се стресират от капризите на времето.

ЯЗОВИР „ЙОВКОВЦИ“

Ако веднъж се е отърсил от зимните маниери, уклеят показва трайно присъствие и винаги може да спаси поло­жението. С такива впечатления остават риболовци, проб­вали тези дни да ловят риба на старопланинския язовир. Може и някоя бабушка да разнообрази улова, но не бива да се очакват чудеса. Засега само риболов на плувка дава шансове, дънните въдици все още не работят.

ЯЗОВИР „ВЕРИНСКО“

Първите пролетни риби на „Веринско“ се оказаха ба­бушки. Спасили са положението при опити на софийски риболовци да търсят каракуди. При това раздвижването е регистрирано чак в следобедните часове, при видимо омекване на времето. Въпрос на дни е там да се размър­да и каракудата.

БАЛАСТРИЕРА КАЗИЧЕНЕ

Имаше силен риболов на уклей в някои спокойни дни в края на март на езерото със ски влека. Само че на най- дашните места се струпваха доста хора и се стигна до на­меса на полицейски екип, за да се разпръснат. Друга риба засега не се обажда там.

РЕКА ЯНТРА

Първите сомове за сезона се извадиха по Янтра още в средата на март. После дойде голямата снежна вода, реката се вдигна и размъти и този риболов приключи. И другите риби се отдръпнаха при тези екстремни обстоя­телства и връхлетялата мартенска зима, а връщането им става изнервящо бавно. Тук-там ще се хване някой кефал или морунаш, но с много усилия и постоянство. Има вести и за активизиране на каракудата по корекциите на Янтра.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ