ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Актуална информация от родните водоеми

ЯЗОВИР „БЕЛИ ЛОМ“

Дойдоха някакви оптимистични вести за улов на про­летни каракуди по ръкави и разливи и когато рибарите се амбицираха да ги търсят целенасочено, ни връхлетя за­къснялата мартенска зима. Това определено охлади енту­сиазма и активизиралите се и видимо групирани по плитки места пасажи логично се оттеглиха. Сега ще се чака до второ нареждане, както се казва.

ЯЗОВИР „ДОСПАТ“

Едри американски пъстърви на тролинг реализира група софийски риболовци, посетила родопския язовир в по­следните дни на март. Рибите никак не са лесни, кълване­то е по-скоро епизодично, изисква се навъртане на соли­ден километраж из язовира, за да се хване нещо, но това всъщност е известно на заклетите пъстърваджии. Там успяват най-упоритите и най-добре подготвени. От брега риболовът също е труден и се съсредоточава предимно към улов на костури.

ЯЗОВИР „ТИЧА“

Новината от този язовир не е с риболовна насоченост, но трябва да я съобщим. Общинските власти издадоха заповед за забрана на риболова и къмпингуването на язовир „Тича“ и всичките водоеми на територията на община Върбица, във връзка със заповедта на здравния министър и ограничава­нето на възможностите за струпване на повече хора на едно място. Няколко дни по-късно забраната бе отменена от об­ластния управител на област Шумен, по настояване на рибо­ловни сдружения.

ЯЗОВИР „КАВАЦИТЕ“

Шоуто с улов на шарани на Поповския язовир още в най- ранна пролет, за което писахме, вече приключи. Сега на дне­вен ред са бабушки и уклеи. Въпреки катаклизмите с времето, тези риби са се раздвижили и са достъпни за любителите на плувкаджийския риболов. С уговорката, че все пак са с мо­ментни настроения и няма сигурност в улова дори и за тях. По-вероятно е активизиране в следобедните часове.

БАЛАСТРИЕРА ЧЕЛОПЕЧЕНЕ

Бабушки от средна големина, че и преобладаващо едри, тръгнаха на обособения канал откъм Лесновската река. Пос­ледва отлив в дните на застудяването и доста мижави резул­тати. Хора от „постоянното присъствие“ споделят, че някои си позволяват да замятат въдици на тапа за щука в забранено за нея време.

РЕКА СТРУМА

Едрите скобари отново напомниха за себе си и зарадваха рибари, замятащи по култовите места от Благоевград надолу към Симитли. Но да се знае, че реката вдигна ниво и се раз­мъти, а това налага и различен подход в риболова.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ