ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Пенсионерите в Кюстендилско борят стреса от изолацията с въдици по река Струма

Извънредните мерки и карантината пратиха десетки любители на риболова по реките и водоемите. Едно от любимите места на кюстендилци е р. Струма. Въдичарите борят стреса от създалата се ситуация сред тишината и природата, превърнали се в истински лек за десетки. И въпреки че няма заповед за забрана на риболова, хората се презастраховат и имат отговор на всичко относно нарушаване на карантината.

Емил Йорданов твърди, че е на реката за времето, разрешено на пенсионерите да пазаруват в магазина. “Риболовът ми успокоява нервната система и всичко. Мерките са обясними и трябва да ги спазваме. За себе си мога да кажа, че съм стриктен. Когато стане 10.30 часа, се прибирам у дома. Всеки ден съм тук от 8 до 10.30 часа. Риба някой път има, някои път не ще да кълве, не ще да пипне”, заяви Йорданов. Да стои вкъщи вече му омръзнало. “Стоиш у дома и само телевизия гледаш, а друго нищо. Тук на реката си има много предимства. Основното е чистият въздух. Надишаме се на чист въздух и пак у дома”, споделя пенсионерът.

На реката е и Николай Рангелов. Той е от Бобов дол, но това не му пречи любовта към риболова да го доведе в района на с. Невестино. И той има своята версия и твърди, че мерките се спазват стриктно, дори на реката. “Ние си релаксираме и гледаме да не се струпваме на групи. Винаги на разстояние си ловим риба, спазваме правилата. Това ни остава като единствено удоволствие за пенсионерите. Разтоварва, риболовът е много успокояващо хоби”, допълва Рангелов.

За времето на забраната за ловене в размножителния период от 15 април до края на май рибарите се надяват на повече разрешени водоеми, защото това ще даде шанс на повече хора за здравословни излети.

Източник: в. Струма

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ