ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Карловски ученик хвана сом 18,5 кг

карловски ученик

Симеон Иванов е само на 16 години, а вече е натрупал со­лиден стаж в риболова. Няма определени пристрастия, за­мята въдици по язовири, по реки, че и в морето. Даже и сега, по време на забраната, продължава с риболов по околните на Карлово частни или арендувани водоеми.

Повод да го представим е слуката му от скорошен излет на платен водоем край карловското село Пролом. Там Си­меон отива да лови каракуди на фидер, но не пропуска въз­можността да тества и спининговата въдица. Първо закача щука, която обаче изтърва. Вторият удар на жълтеникав воблер Salmo e зрелищен и мощен. Повежда позиционна битка с голяма риба, която продължава около половин час. Вижда, че е солиден сом и е пределно внимателен, за да не му дава шансове. Накрая го кепчасва. Кантарът показва 18,5 кг. Любопитно е, че хваща мустакатия хищник по обяд, когато не е типичното време за него.

Това е личен рекорд на младия рибар. Досега има в смет­ката си 10-килограмов шаран от язовира при с. Столетово. На язовир „Сопот“ пък е хванал 4-килограмова платика. В общи линии тези са най-значимите му риболовни трофеи. Но Симеон тепърва ще трупа стаж и ще вдига летвата на рекордите.

Ученикът от ПГ „Ген. Владимир Заимов“ в гр. Сопот няма проблеми в училище, там всичко е наред, ако може да се каже така при обхваналата ни пандемия. Но вече се на­стройва на ваканционна вълна и планира следващите ри­боловни маршрути.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ