ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

На яз. „Мандра“: Бракониери изпочупиха кола на инспектори от ИАРА

бракониери мандра

Въпреки засиления и системен контрол от страна на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, бракониерските набези на язовир „Мандра“ край Бургас не секват. Нещо повече, бандитите стават все по-нагли и агресивни.

бракониери мандра

По време на рутинна проверка по вечерно време, при която двама инспектори от бургаското звено на Агенцията са се натъкнали на заложени мрежи и са предприели изваждането им, са били нападнати от развилнели се бракониери, а служебната им кола се оказала със счупени стъкла и нарязани гуми. Сред бандитите е имало и добре познати лица, с които инспекторите са се срещали и друг път.

бракониери мандра

В крайна сметка наглеците са избягали, а полицията незабавно е предприела действия по издирването им. Изпълнителният директор на ИАРА доц. д-р Галин Николов обясни пред репортер на bTV, че на знаковия бракониер е налагана мярка среща с психиатър за овладяване на агресивността му, но както се вижда, това не е дало резултат.

бракониери мандра

Инспекторите от ИАРА са пропищели от циганските банди, които организирано и най-безцеремонно ограбват рибното богатство на този язовир. Залавяните обикновено са без каквито и да е документи, без адресна регистрация и в много случаи малолетни. Това доста усложнява процедурата по прилагане на предвидените в закона наказания. Но каквато и да е ситуацията, не може държавата да вдига безпомощно ръце при тези пладнешки грабежи и демонстрираната агресивност към държавни служители.

Снимки: bTV

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ