ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ще почистват „Панчарево“, най-после

панчарево

От министерството на земеделието е пусната обществена по­ръчка за проект под надслов „Изработване на работен проект за почистване чашата на язовир „Панчарево“ от наносни отложе­ния“. Изпълнителят има срок от 90 дни за работа от подписването на договора.

Сдружението за развитие на Панчарево и Кокаляне повече от година ходи по разни инстанции, изпратени бяха сигнали и до премиера и ЕС за спешната нужда от почистване на водоема от наносите и затлачването. Най-накрая бе назначена Междуведом­ствена комисия, която излезе с доклад и убеждението, че това наистина е проблем, който не търпи повече отлагане.

Рибарски сдружения и еколози провеждат периодични акции по почистване на бреговете от всякакви битови отпадъци, но дъното на видимо затлачения язовир няма как да почистят. Там беше нужно съдействието на държавата и както се вижда, първата стъпка е направена.

Ще следим всичко около почистването на любимия за софи­янци водоем, популярен сред обществеността с неточното име Панчаревско езеро. От това са заинтересовани и туристи, и спор­тисти, и рибари.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ