ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

След залавянето на бандитите от  „Мандра“ директорът на ИАРА каза: Ще спечелим тази война!

Бандитите, проявили агресивност към инспектори на ИАРА по време на проверка на язовир „Мандра“ край Бургас, са заловени. Те са трима души, от гр. Твърдица. Прокуратурата тепърва ще се произнесе как ще се процедира с тях. Информацията дойде лично от изпълнителния директор на ИАРА доц. д-р Галин Николов, който изказа благодарност към полицията за добре свършената работа по случая.

бракониери мандра

Припомняме, че бракониери потрошиха служебната кола на надзорниците и се измъкнаха, но се оказаха стари познати на органите на реда и бяха спипани след предприетите издирвателни действия.

На яз. „Мандра“: Бракониери изпочупиха кола на инспектори от ИАРА

галин николов

Доц. д-р Галин Николов, изп. директор на ИАРА: Ще спечелим войната с бракониерите

Специално за сайта SLRB.BG изпълнителният директор на ИАРА доц. д-р Галин Николов сподели някои интересни факти от дейността на Агенцията и трудностите в битката с бракониерите, не само на яз. „Мандра“, но и по всички водоеми в страната.

бракониери

„Направиха се някои промени в Закона за рибарството и аквакултурите, които да улеснят нашата работа, но има още какво да се желае. Работим по усъвършенстване на разпоредбите, като съдействие ни оказват полицейските служби, за да се изчистят някои неясноти в закона. Все още нашите служители се чувстват незащитени, няма респект към тях и това трябва да се промени веднъж завинаги.

Контролът по водоемите в страната беше затруднен заради двумесечното извънредно положение и възникналите с това пречки при придвижването. Нямаше как да командироваме служители от други области. Специално за опазване на язовир „Мандра“ ангажирах хора от администрацията, а и лично се включвах в някои проверки. Водим тежка битка, в която бавно, но сигурно вземаме превес. Ако мога да се изразя така, засега мачът върви наравно, но ние ще вземем победа и в крайна сметка ще спечелим войната с бракониерите.

Много е важно, че вече имаме пълно съдействие от страна на полицията и прокуратурата, а това е гаранция, че нещата вървят към подобрение.“

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ