ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Актуална риболовна информация от родните водоеми

актуални водоеми

ЧЕРНОМОРИЕТО

След като напоследък преобладаваха вести за поява на риба предимно по Северното Черноморие, сега вече рибарите и на юг имат поводи за оптимизъм и с надежда влизат в морето или за­мятат въдици от брега. Пасажи от сафрид се навъртат при Несе­бър, Созопол, Приморско. Като че ли най-много рибарски лодки се струпват в района на Маслен нос. От Царево пък се хвалят с уловени циганки (дребен паламуд). Измежду сафрида се закача и по някой дребен чернокоп. Все пак силните дни в морския ри­болов предстоят през есента.

ЯЗОВИР „КОПРИНКА“

Макар и да е притеснително спаднал още в края на лятото, язовирът продължава да привлича риболовци, а има и доста биваци по оголените му брегове. Откъм риболов чудеса не се случват – шаранджиите се жалват от слаба слука, но за плувка­джиите занимавка винаги ще се намери. При това може и разно­образие да се получи. Ще се отзоват платики, каракуди, бабушки, костури, уклеи. При адекватно захранване все някаква риба ще се събере.

ЯЗОВИР „ПЯСЪЧНИК“

Шарани е твърде силно казано, по-скоро шаранчета около мерните граници са най-честите попадения на заложените дънни въдици и това не е някаква обнадеждаваща новина. Но и другите риби се отдръпнаха и за дълги периоди по язовира настъпва ску­ка. Остава на рибарите да се жалват от безрибието и продължа­ващото спадане на нивото, което сякаш няма спиране. Очаква се есенното захлаждане, което да активизира поне хищните риби.

ЯЗОВИР„АЛ. СТАМБОЛИЙСКИ“

След доста продължително отсъствие на новини от този язо­вир, сега идва нещо интересно. Хващани са редки, но пък пре­димно едри каракуди, имало е и изваден шаран в групата на габровски рибари, бивакували за няколко дни. Всичко това на дънни въдици. По вечерно време са ловили прилични костури, на плувка, на жива рибка.

РЕКА МАРИЦА

Риба в Марица има в изобилие, но при това безпрецедентно ниско ниво е много плашлива и риболовът е труден. Пловдив­чани споделят, че по някой неголям скобар или кефал може да се прилъже, но серии едва ли ще се направят. По-вероятно е да се получи занимавка с мрени. Те като че ли не се стресират от маловодието, а и човешката близост не ги плаши толкова. Ловят се и на плувка, и на фидер, като все пак трябва да се намерят подходящи места с по-дълбочка вода.

РЕКА МЕСТА

И тази река е маловодна, а рибата групирана на определени места, където има някакви възможности за укритие. Мрените са основен улов през последните месец-два, а напоследък като че ли се появиха и доста едри екземпляри, които ги нямаше доско­ро. Ловят ги на леко дъно или на фидер. Просто сега в реката почти няма дълбочини за плувкаджийски риболов.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ