ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Актуална риболовна информация от родните водоеми към 16 февруари

актуална информация 16 февруари

Нестабилно време с люшкане в крайности и големи температурни амплитуди ни предлага тази зима. Пър­вата десетдневка на февруари беше истинска пролет, последва рязко застудяване. Тъкмо бяхме готови да обявим за раздвижване на рибите по отделни равнинни водоеми, но сега, към 16 февруари, ще трябва да изчакаме, за да не подведем хората. И все пак, ето някои факти.

ЧЕРНОМОРИЕТО

Най-нетърпеливите морски риболовци от Варна влязоха на първи рейдове с лодки в морето в поредицата тихи и слънчеви дни от началото на месеца. Някои спасиха капото с улов на попчета, други нямаха този късмет. Но никой не е разочарован от престоя сред морската шир. Все пак актив­ният сезон предстои, посред зима и скромен улов носи удо­влетворение. От брега също може да се получи занимавка с попчета.

ЯЗОВИР „АЛ. СТАМБОЛИЙСКИ“

Уклей тръгна на Крапеца и това веднага беше отчетено сред рибарската гилдия от региона. Рибките се раздвижиха необичайно рано, още към края на януари, когато се хваща­ха на кратки серии в следобедните часове. После сякаш се активизираха още, за да се стигне до приятен сериен улов. Преобладаващо дребни до средни са, но това е известно на хората, които познават язовира. Към 16 февруари друга риба засега няма.

ЯЗОВИР „РОЗОВ КЛАДЕНЕЦ“

Доста добър, в някои дни направо интензивен риболов става на язовира при гр. Гълъбово. Ловят се каракуди от всякаква големина, но предимно такива по 300-400 г. В благодатни дни допустимата дневна норма се прави без усилия, но никой не се съобразява с тези правила. Рибари има всекидневно, като повечето замятат от самия път. Едни ловят на плувка, други на дъно – всеки според предпочита­нията си. Това е една от топдестинациите за риболов през тази зима в Южна България.

ЯЗОВИР „ПАНЧАРЕВО“

Софиянци дружно щурмуваха своя любим водоем в под­ранилата февруарска пролет. При задържалото се ниско ниво места по бреговете имаше достатъчно, но и мнозина предпочетоха да замятат от тротоара покрай Самоковското шосе при Бъбрека, където има солидни дълбочини. Първи на поканата се отзоваха платики от стандартните по 100-200 грама. По-рядко излизат и бабушки. На стената също има рибарско присъствие.

БАЛАСТРИЕРА ШАНОВО

Рибата по пресевните на Тунджа в Старозагорско живна. Даже се чува за интензивен риболов на бабушки по баласт­риерата при с. Шаново. Излизат риби от всякаква големина и става динамичен риболов на плувка. Разбира се, след задъл­жително захранване на мястото и регулярно подаване на хра­на в хода на деня. Уклеят също се активизира, но е дребен и малко хора се занимават с него.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ