ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Актуална риболовна информация от родните водоеми към 23 февруари

актуално към 23 февруари

Сибирският студ, връхлетял страната и задържал се повече от седмица, определено удължи сезона на подледния риболов по обичайните родопски язовири. Същевременно спря подранилото пролетно раздви­жване на топлолюбивите риби, за което имаше първи признаци. При тези обстоятелства е трудно да из­тъкнем надеждни дестинации за риболов, но все пак има какво да се каже.

ЯЗОВИР „МАЛЪК БЕГЛИК“

Към 23 февруари най-малкият от поредицата язовири покрай пътя Батак- Доспат продължава да е атрактивна и най-достъпна дес­тинация за любителите на подледния риболов. Рибите са активни, макар да са по-дребни от тези по околните язо­вири. Преобладават костурите, но се хващат и бабушки. Като класически подход се възприема риболовът с мор­мишки, но и въдица на плувка дава резултати. Припомня­ме, че там се подвизават и щуки, но тези риби вече са под забрана.

Язовир „Жребчево“ отново е апетитна хапка за бракониерите

ЯЗОВИР „ИСКЪР“

Тъкмо да обявим звучно, че платиката на язовир „Искър“ тръгна, заради първи хванати риби на фидер там в при­устиевата част, ще трябва да отложим тази новина. Драс­тичното застудяване неминуемо ще я пресече и вероятно ще трябва да се изчака обичайното й време – от началото на март. На залива при „Щъркелово гнездо“ положението е катастрофално – рибата изчезна тотално. Казват, че по­явилите се големи ята с корморани са я прогонили и може би има истина в тази версия.

ЯЗОВИР „ЯСТРЕБИНО“

Необичайно подранили каракуди излязоха в плитка вода по ръкавите на язовира в топлите февруарски дни. На фи­дер се правеше силен риболов и то на едри риби от поло­винка нагоре. Но студът ги върна в дълбоката вода и пресе­че апетита им. Сега рибарите ще чакат следващо омекване на времето, за да продължат шоуто.

РЕКА ОГОСТА

Обширен репортаж от силен пъстървов риболов при гр. Монтана ви представихме в миналия брой, но добрите но­вини от тази част на реката продължават и до 23 февруари. Там пъстървите са активни и вдигат адреналина на рибарите. Да припом­ним, че е въведен режим „хвани-пусни“, за да няма недо­разумения. По долното течение на реката сега на мода са морунашите, навлезли от Дунав и към тях вниманието ще е трайно.

РЕКА ЯНТРА

Става някакъв риболов по реката, но без да има чуде­са. Излизат редки кефали и още по-редки бели мрени, но пък са само маркови риби. Регулярно хранене на мястото с бели червеи е предпоставка за успех. Интересно е да се отбележи, че фидерните въдици имат категорично предим­ство. На плувка почти никаква риба не се лови.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ