ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

„Майсторите” безапелационни на леда на язовир „Малък Беглик”

майсторите подледен риболов

Най-после здрав лед в Родопите и успе­шен старт на държавния шампионат, след като се наложи вече едно отлагане заради мекото време. Общо шест тима ще мерят сили през тази година, а в първия турнир отборът на „Майсторски риболов“ игра мно­го силно и взе убедителна победа, като не остави надежди на конкурентите. Второто място е за „Биг фиш“, а трети са „Риболовен свят“. В индивидуалното класиране трима души завършиха с по 3 наказателни точ­ки, но според улова победител е Божидар Спасов („Майсторите“), следван от Бойко Бойков („Риболовен свят“) и Николай Терзийски („Биг фиш“).

Отпадна забраната за улов на балканска пъстърва

Трудни условия за риболов предложи ро­допският язовир – ветровито време, което изключително много затрудни работата на всички. Ловяха се традиционните неголеми костурчета, по-рядко излизаше и по някоя бабушка. По-силен улов имаше през първия ден, докато през втория рибите сякаш бяха по-капризни и групирани на определени мес­та. Това доведе и до някои размествания в класирането, а „Майсторите“ се откъснаха далеч напред от преследвачите. Само те прескочиха границата от 10 кг общ улов и финишираха с 10,400 кг. Останалите тимове се вместиха в улови между 8 и 6 кг. Индиви­дуалният победител Божидар Спасов завър­ши с актив от 3,140 кг.

майсторите подледен риболов

Турнирът премина в дух на спортсменство, което спомогна на съдиите да си свършат точно работата по измерване на уловите и изчисляване на резултатите.

Къде и кога ще се проведат следващи­те кръгове ще зависи изцяло от времето и конкретната обстановка, но по всичко личи, че само родопските язовири биха могли да предложат надежден лед.

Класиране

1. „Майсторски р-в“ – 17 н.т.

2. „Биг фиш“ – 26 н.т.

3. „Риболовен свят“ – 28 н.т.

4. „Фиш мастерс“ – 28 н.т.

5. MF Tackle – 33 н.т.

6. „Мосела“ – 36 н.т.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ