ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

„Майсторите” обраха всички отличия на държавния шампионат по подледен риболов

майсторите победители

След един непроведен кръг заради липса на здрав лед и два изиграни турнира в Ро­допите отборът на „Майсторски риболов“ завоюва шампионската титла в държавно­то първенство, а трима негови състезатели заеха челните позиции в индивидуалното класиране.

„Майсторите“ дръпнаха сериозно напред след първия турнир на „Малък Беглик“ и тръгнаха на леда на „Широка поляна“ със самочувствието на лидери. Там обаче ос­новните им конкуренти от „Фиш мастерс“ се развихриха и взеха победата за кръга, но не можаха напълно да заличат изоставането. И така, на относително здравия лед на „Поля­ната“ съдийският състав под ръководството на Станил Йотов обяви крайните резулта­ти, според които шампиони са „Майсторски риболов“, следвани от отборите на „Фиш мастерс“ и „Биг фиш“. Индивидуален шам­пион е лидерът и капитан на „Майсторите“ Ивайло Христов, взел две секторни победи във втория кръг и останал недостижим на върха. Негови подгласници, заели съответ­но второ и трето място, са съотборниците му Борислав Арсенов и Методи Костов.

майсторите победители

Вторият реално проведен (на практика трети кръг) се изигра в обширната част на заледената Родопска перла пред курортното селище „Романтика“. Рибите бяха групирани и трудно се локализираха, което принуди състезателите здраво да поработят с ледо­бурите. Ловяха се костури от стандартните по 80-100 грама и по-редки бабушки. За ли­дерска позиция в сектора се изискваше улов от порядъка на 1-1,5 кг. Получи се доста ин­тересно състезание, с някои размествания в хода му, но в крайна сметка големите пече­ливши се оказаха старите пушки от отбора на „Майсторите“, които играят в този състав повече от 10 години и се позна­ват отлично.

„Майсторите” безапелационни на леда на язовир „Малък Беглик”

Уточняваме, че заради върлуващата пан­демия от Covid-19 и невъзможност да се пътува, планираното световно първенство по подледен риболов в Литва няма да се проведе.

Крайно класиране 2021 г.

1. „Майсторски р-в“ – 18 н.т.

2. „Фиш мастерс“ – 20 н.т.

3. „Биг фиш“ – 29 н.т.

4. „Мосела“ – 32 н.т.

5. „Риболовен свят“ – 34,5 н.т.

6. „MF Tackle“ – 34,5 н.т.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ